Pénz- és tőkepiac

A megtakarításokra hajt az OTP bank - új akciók

Az OTP Bank Tavaszi Megtakarítási Programjában a lakossági forint számlákhoz kapcsolódóan 3 hónapos lekötési lehetőségeket kínál.

Annak, aki növeli 2009. március 5-i megtakarítási állományát, évi 11 százalék fix kamatot fizet a bank 1 millió forint vagy afölötti új forrás lekötése esetén. Emellett bónusz kamat jár azoknak, akik növelték megtakarítási állományukat a téli Bizalom Megtakarítási Programban és adott számlájukon rendelkeztek Bizalom Extra lekötéssel. Ők 11,50 százalék éves kamatra számíthatnak 1 millió forint vagy afölötti betétlekötés esetén. A bank azoknak is kínál kedvező betétlekötési lehetőséget, akik nem tudják megtakarításukat növelni: számukra 1 millió forint felett, bizonyos feltételek teljesülése esetén, 10,50 százalékos éves kamatot fizet az OTP Bank.

A hitelintézet azok számára is kedvező kondíciókkal kínál betételhelyezési lehetőségeket, akik dollár vagy euró megtakarításban gondolkoznak. A három hónapos Bónusz Extra dollár és euró betétekkel a bank azon ügyfelei, akik részt vettek a téli Bizalom Megtakarítási Programban és adott számlájukon rendelkeztek Bizalom deviza Extra lekötéssel 3 000 euró vagy afölötti összeg elhelyezésével évi fix 5, 4 000 dollár vagy afölötti összeg elhelyezésével évi fix 2,80 százalékos hozamot is realizálhatnak. A Tavaszi Megtakarítási Program teljes időszaka alatt új devizaszámlát nyitók esetében a bank 3 hónapon keresztül díjmentes számlavezetést biztosít.

A hiteltermékeknél az OTP Bank saját hatáskörben ismételten, egy hónappal, március végéig meghosszabbította a Pénzügyminisztériummal kötött megállapodás szerinti, a devizahitelesek terheinek csökkentését célzó kedvezményes megoldások igénybevételének határidejét. Ezenkívül a piaci folyamatokhoz és az ügyféligényekhez alkalmazkodva, új termékvariánsokkal bővült az euró alapú hitelek termékpalettája. A forintban fix törlesztésű termékvariáns a törlesztőrészletek kiszámíthatóságát célozza.

Az 1 évig forintban fix törlesztőrészletek az árfolyamértékek esetleges szélsőséges ingadozásából adódó törlesztőrészlet-változás ellen nyújthatnak hatékony védelmet az OTP Bank ügyfelei részére. Az új euró alapú lakáshitelek hiteldíja 9,50 százalék. A Lakástakarékkal és egyéb banki szolgáltatásokkal kombinált termékcsomag esetén az első hat hónapban a hiteldíj 9,02 százalék.

lekötött betét betétlekötés lekötés OTP Tavaszi Megtakarítási Program hitel bizalom megtakarítási program megtakarítás
Kapcsolódó cikkek