Pénz- és tőkepiac

Szoftverrel leállítható a fizetésképtelen bankoknak az átutalás

A Cellent Finance Solutions AG újabb tranzakcióellenőrző funkciót fejlesztett ki SMARAGD nevű termékcsaládja S/Monitor elnevezésű szoftveréhez. Az új szoftverfunkció segítségével még az utolsó pillanatban is leállítható a fizetésképtelen bankoknak történő átutalás, amivel jelentősen nő a bankközi kereskedelem általános biztonsága.

A bankok számára egyre fontosabb szempont, hogy ellenőrizni tudják: átutalásaik, kölcsönnyújtásuk mennyire kockázatos a kedvezményezettek likviditása szempontból. Szükségük van egy olyan eszközre, amely közvetlenül tervezett pénzátutalásaik előtt ellenőrzi a kedvezményezett likviditását, és szükség esetén egy gyors reakcióval képes leállítani a kritikus tranzakciót - számol be a Magyar Mérnök

A Cellent Finance Solution AG S/Monitor Transaction Controlling nevű szoftverével pontosan egy ilyen eszközt kínál. A rendszer eltárolja magának a kockázatos pénzintézetek nevét. A tetszőlegesen beállítható szűrőkkel ellátott program minden egyes átutalás előtt megvizsgálja, hogy az nem valamelyik "tiltott" banknak megy-e. A szoftver lehetővé teszi például, hogy azonosítsák és bármikor az egész világon blokád alá vonják a fizetésképtelenség fenyegette bankokat. A tranzakcióra készülő pénzintézetek néhány egérkattintással ellenőrizni tudják az átutalásról szóló döntés helyességét, és megállíthatják a folyamatot.

Az S/Monitor Transaction Controlling megbízhatóan ellenőrzi, és szükség esetén megakadályozza a bajban lévő pénzintézetek javára történő átutalásokat. Ez egy hatékony segítség a bankközi kereskedelembe vetett bizalom helyreállításához - hangsúlyozta Klaus Spiesshofer, a Cellent Finance Solution AG értékesítési igazgatója.

MAgyar Mérnök S/Monitor Transaction Controlling Cellent Finance Solutions AG
Kapcsolódó cikkek