Pénz- és tőkepiac

Az Externetre tett vételi ajánlathoz hiánypótlást kért a felügyelet

A felügyelet a hét pontba foglalt kért kiegészítések között egyebek közt a vételár számításával kapcsolatban szólította fel hiánypótlásra az ajánlattevőt.

A PSZÁF azt is közölte, hogy intézkedés alkalmazása nélkül lezárta a korábban indított piacfelügyeleti eljárást az ajánlattevővel és a vele összehangoltan eljáró két másik vállalkozással szemben. Az eljárás miatt a felügyelet még júliusban felfüggesztette az ajánlat elbírálását.

 

A piacfelügyeleti vizsgálat szerint az érintettek egyike sem sértette meg a bennfentes kereskedelemre vonatkozó rendelkezések tilalmát a vételi ajánlatot megelőző időszakban. 

A BIRDCOM, a VIVACOM Magyarország Befektetési és Szolgáltató Kft.-vel és a KRAFT INVEST Vagyonkezelő Kft.-vel összehangoltan 2009. június 24-én tett vételi ajánlatot a tőzsdén jegyzett Externet részvényeire 545 forintos árfolyamon. A három cég 2009. május 10-én írt alá szindikátusi megállapodást arról, hogy összehangoltan eljáró társaságként megvásárolják a harmadik személyek tulajdonában lévő részvényeket. A megállapodás alapján az összes költséget, beleértve a felajánlott részvények vételárát, a BIRDCOM Tanácsadó Kft. vállalta. 

Az Externet az idén június elejéig a szintén tőzsdén jegyzett econet.hu közvetett tulajdonában volt, amikor a 76,83 százalékos
részvénypakettjét eladta a BIRDCOM Tanácsadó Kft.-nek. A Vivacom 12,69 százalék, a KRAFT INVEST pedig 10,14 százalék Externet részvénnyel rendelkezik. 

Az Externet részvényeire hétfőn délelőtt nem született üzlet a tőzsdén, a pénteki záróáruk 510 forint volt.

BIRDCOM Externet VIVACOM Magyarország Befektetési és Szolgáltató vételi ajánlat
Kapcsolódó cikkek