Pénz- és tőkepiac

Félmilliárd svájci frank az OTP-nek

Félmilliárd svájci frank névértékig terjedő devizacsere-keretet létesített az OTP Bank számára a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

Az EBRD honlapján megjelent tájékoztatás szerint a swap-keret létrehozása a magyar bankkal folytatott szélesebb körű együttműködés része, és lehetővé teszi, hogy az OTP középtávú svájci frank-forint devizacsere-műveleteket folytasson az EBRD-vel.

A kelet-európai átalakulás finanszírozására alakult londoni bank szerint a program célja, hogy segítse az OTP-t jelenlegi devizaswap-könyve lejárati profiljának meghosszabbításában.

Az OTP Bank az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy ez a keret része az EBRD és az OTP között július 10-én kötött megállapodásnak.

A júliusi tájékoztatás szerint az EBRD piaci feltételek mellett 200 millió euró alárendelt kölcsöntőkét nyújt az OTP Banknak, további 20 millió eurót pedig OTP-sajátrészvény vásárlásra fordít. Az alárendelt kölcsöntőke lehívásához hat hónap áll rendelkezésre.

Az OTP augusztus 19-én közölte, hogy 1.585.559 darab OTP törzsrészvényt értékesített az EBRD részére a szabályozott piacon kívül.

swap OTP devizacsere EBRD svájci frank
Kapcsolódó cikkek