Pénz- és tőkepiac

Meneteltek az ázsiai börzék

Megpattantak az ázsiai börzék, egyedül a japán börze nem tudott menetelni a régióban. A Nikkei indexet az bankok és az exportőrök részvényei húzták le.

Kínában az ingatlanos cégek csillogó gyorsjelentései mellett a vártnál pozitívabb export- és importadatok is segítették az emelkedést (bár a beszámolók szerint 2008 szeptemberéhez képest 2 munkanappal több volt az idei szeptemberben, amely hatás önmagában 8-9%-kal javíthatja a kimutatott értékeket) - áll a Cashline napi elemzésében.

Azért megjegyeznénk, hogy éves bázison így is 15%-kal volt alacsonyabb az az előző hónapban. Indiában a jó hangulatnak köszönhetıen 17 hónapos csúcsra ugrott a Sensex index, míg az ausztrál indexet főként a pénzügyi papírok és nyersanyagkapcsolt részvények segítették egy éves csúcsra.

Villant ma a bankszektor is!

Ma délután teszi közzé a JP Morgan befektetési bank negyedéves sarokszámait, melytől a piac igen erős teljesítményt vár, mivel a Goldman Sachs mellett a legjobban vészelte át a válságot.

A piaci konszenzus részvényenként 52 centes nyereséggel kalkulál, amely az előző két negyedéves eredményhez (40, illetve 28 cent) jelentős javulást tükrözne. Éves bázison nincs értelme az összehasonlításnak, mivel 2008. harmadik negyedévében a bankcsoport 6 centes részvényenkénti veszteségről adott számot.

A befektetők fókuszában a nettó eredmény mellett azonban leginkább a céltartalékképzés és az időszak hitelezési vesztesége áll, mivel az utóbbi hónapok papíron jelentős javulást mutattak az ingatlanhoz kapcsolódó befektetési termékekben.

bankszektor Goldman Sachs JP Morgan börzék befektetés
Kapcsolódó cikkek