Pénz- és tőkepiac

Új megtakarítási forma a Concorde-nál

Az év elején a Concorde Értékpapír Zrt.-nél már elérhető lesz a jelentős adókedvezményeket vagy akár teljes adómentességet biztosító Tartós Befektetési Szerződés.

A legnagyobb független hazai befektetési társaság már január elejétől lehetőséget biztosít ügyfelei számára az új megtakarítási lehetőség igénybevételére. Így a Concorde ügyfelei a jövőben hosszú távon adómentesen tudnak befektetni a tőkepiacon.

Az új megtakarítási lehetőség fő előnye, hogy az 5. év leteltével a befektető mentesül az árfolyamnyereség- és kamatadó-fizetési kötelezettség alól, ha addig nem veszi ki a pénzt a számlájáról. Közben a befektetett összeggel szabadon kereskedhet. 

Már 3 éves lekötés esetén is az a felére csökken, azaz 20 százalék helyett csak 10 százalék adót kell fizetni a megtakarítások kamatai, illetve az árfolyamnyereség után. A tartós befektetési szerződés kiváló lehetőséget jelent a kisebb megtakarításokkal rendelkezők számára is, mivel már 25 ezer forintos összeggel is megnyitható.

A szerződés keretében állampapírt, részvényeket, kötvényeket, befektetési alapokat vásárolhatnak az ügyfelek. Az aktívabb részvételre vágyók a szerződés keretében ezekkel szabadon kereskedhetnek. Azok pedig, akik a napi döntések meghozatalát inkább szakemberre bíznák, vagyonkezelési megbízást adhatnak.

concorde Tartós Befektetési Szerződés adómentesség megtakarítás
Kapcsolódó cikkek