Pénz- és tőkepiac

Most először nem Rothschild vezeti a Rothschild bankot

A Rothschild dinasztia a bank fennállásának 212 éves története során most először nem a család tagjai közül választ vezérigazgatót.

A Rothschild bank vezetését Nigel Higgins vezeti át, a 27 éve a cégnél dolgozó veterán szakember eddig a befektetési banki üzletág egyik vezetőjeként tevékenykedett a cégnél. Higgins most David de Rothschild helyét veszi át a vezérigazgatói székben – írja a Financial Times.

A leköszönő vezérigazgató és fia továbbra is részt vesz az üzlet irányításában, David de Rothschild elnökként folytatja pályafutását. A Rothschild család 900 befektetési bankkal rendelkezik világszerte és nemrég zárt le 600 millió eurós befektetési alapját. A vállalat igyekszik a lehető legjobban diverzifikálni a pénzügyi tanácsadásból származó jövedelmeit.

A Rothschild felépítése 1809-ben kezdődött meg. Nathan Mayer Rothschild Németországból érkezett Angliába a XVII. század végén és textilgyártásba kezdett. Amikor a Napóleoni háborúk miatt nehézségek támadtak az exporttal, az üzletember megjelent a londoni pénzpiacokon. Ő és négy testvére egy évtized alatt felépítették bankhálózatukat Párizsban, Nápolyban, Bécsben és Frankfurtban.

vezérigazgató Bank Rothschild
Kapcsolódó cikkek