Pénz- és tőkepiac

Hitelt venne fel? Forintban gondolkozzon!

Ma már érdemesebb forint alapú hitelt felvenni, különösen rövidebb futamidő esetén - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke. Az MKB Bank elnök-vezérigazgatója szerint az 5,75 százalékos jegybanki alapkamat jelentősen nem csökkenhet tovább, de külföldön kamatemelés várható.

Versenyképesek a forint alapú hitelek, hiszen nominálisan olyan mértékben csökkentek a forintkamatok, hogy már csekély, 2-3 százalék a különbség egy euró és forinthitel között - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Bankszövetség elnöke. Erdei Tamás szerint ez a kis különbség talán már nem éri meg a kockázatot, hogy valaki az árfolyamhatásoknak élvezője vagy szenvedője legyen.

Főleg a rövidebb lejáratok esetén érdemes forinthitelt felvenni, mivel egy devizahitel ellen dolgozhat a piac, és egy árfolyamgyengülés következtében megdrágulhat a törlesztés - emelte ki az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

Erdei Tamás úgy vélekedett, az 5,75 százalékos jelentősen nem csökkenhet tovább, de külföldön kamatemelés várható dollárban, euróban és svájci frankban is. Ez akkor várható, ha a gazdasági mutatók beindulnak - tette hozzá.

alapkamat bankszövetség Erdei Tamás euró InfoRádió árfolyam
Kapcsolódó cikkek