Pénz- és tőkepiac

Csányi munkáját tavaly 30 millióval honorálta az OTP és a MOL

A HVG eheti száma közli a tőzsdei cégek vzetőinek tiszteletdíjas toplistáját. Bár a lista élén az OTP vezére áll, az első tízben a MOL igazgatótanácsának (it) tagjai dominálnak.

A több listán is Magyarország leggazdagabb emberei között emlegetett Csányi Sándor nemcsak az által vezetett pénzintézettől kapott honoráriumot, de az olajipari vállalat it-tagjaként is részesült tiszteletdíjban.

Az idén először közzéteendő díjazásokból kiderül: több neves magyar közéleti személy kap komoly összeget it-, avgy fb- (felügyelőbizottsági) tagságáért.

Így a lista negyedik helyén Kupa mihály volt pénzügyminiszter, a Centrum párt volt elnöke található 18,485 millió forinttal. Őt a Corvinus egyetem tanára, volt gazdasági miniszter követi 15,1 millió forinttal, majd Akar László volt pénzügyi államtitkár jön 13,587 millióval. Mindannyian a MOL it-tagjai, igaz Chikán a Richter fb-tagjaként is felvehetett honoráriumot. 

Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Gansperger Gyula zárja a toplistát, 13,52 milliós tiszteletdíjjal - mindkét szakember munkáját a TVK honorálta.

Az OTP 7,32 millió forintot fizetett Kocsis Istvánnak, a BKV vezérigazgatójának, Szapáry Györgynek, a jegyban volt alelnökének és Pintér Sándornak, az Orbán-kormány volt belügyminiszterének.

Heim Péter és Stumpf István az Állami Nyomdától kapott 2, illetve 1,5 millió forintot.

OTP Csányi Sándor Mol chikán kupa
Kapcsolódó cikkek