Pénz- és tőkepiac

Kamatot vághat ma az MNB - Vegyes kilátások

25 bázispontos kamatcsökkentést várnak a piaci szereplők az MNB mai döntésének kapcsán, amellyel 5,25 százalékra süllyedne az alapkamat – jelenti a Cashline.

A kilátások azonban vegyesek, egyesek szerint valahol a mostani szintek környékén lehet vége a monetáris enyhítési ciklusnak, míg mások szerint a lendület nem hagy alább. Véleményünk szerint az MNB továbbra is az óvatosság elvét követi, a kamatdöntések változatlanul a globális szentiment függvényében alakulnak majd.

87 millió hrivnyás nettó eredménnyel zárta az első negyedévet az OTP ukrán leánya. A bank 2009 egészében 435 millió hrivnyás veszteséget generált, míg a tavalyi év utolsó negyedévét 515 millió hrivnyás profittal nyugtázta.

Ezek a számok azonban az ukrán számvitel elveken nyugszanak, amelyek az utolsó néhány negyedév tükrében nem ápolnak szoros kapcsolatot sem a magyar, sem a nemzetközi (IFRS) számviteli kimutatásokkal. A menedzsment továbbra is optimista a hitelportfólióval kapcsolatban, véleményük szerint jelentős javulás következhet be a későbbiekben ebben a tekintetben.

cashline OTP ukrán MNB bázispont kamatvágás jegybank
Kapcsolódó cikkek