Pénz- és tőkepiac

Most mi lesz? - Buffett kiszáll

A világ harmadik leggazdagabb embere és talán leginkább csodált befektetője hamarosan visszavonul cége, a Berkshire Hathaway éléről.

A 79 éves milliárdos közölte: három, jelenleg is a cégnél dolgozó szakember közül kerülhet ki a Berkshire vezetője és több jelöltjei van a befektetések kezelésének átvételére is. A Barclays Capital elemzője 132, illetve 88 dollárra teszi a Berkshire A és B osztályú részvényeinek értékét, vagyis jóval magasabbra, mint a két záróár (121 dollár, 80 dollár).

Ugyanakkor Jay Gelb elemző a Reuters tudósítása szerint úgy látja, hogy még a Burlington Northern Santa Fe vasúti társaságával is csak stagnál majd a Berkshire eredménye idén. A szintén a tulajdonában lévő Geico autóbiztosítási cég, valamint a General Re viszontbiztosító teljesítménye pedig gyengül 2010-ben.

Az elemző szerint Buffettnek bizonyára elég idő áll rendelkezésére ahhoz, hogy biztosítani tudja a vezetőváltással kapcsolatos veszteséget. Ugyanakkor a részvényekre rárakódó "Buffett prémium" a legendás befektető távozásával megszűnhet

részvény berkshire befektetés Buffett árfolyam
Kapcsolódó cikkek