Pénz- és tőkepiac

Buffett kiáll a csalással vádolt bank mellett

Warren Buffett a hétvégén a Goldman Sachs jelenleg vizsgálat álló, jelzálog alapú befektetési ügylete kapcsán úgy nyilatkozott: nem látja indokoltnak, hogy a csalással vádolt bankot szigorúbban büntetnék, mint a Wall Streetet általában.

Az amerikai milliárdos erőteljesen kiállt a Goldman Sachs mellett és hangsúlyozta, hogy nem lát problémát az Abacus tranzakcióval kapcsolatban. A legendás befektető szerint ő jobban érti ezt az eljárást, mint a többség. Warren Buffett erről befektetési cége, a Berkshire Hathaway éves közgyűlésén beszélt, ahol támogatását fejezte ki Lloyd Bankfein, a Goldman vezére mellett - tudósít a Reuters.

A Goldman Sachst azzal vádolják, hogy egy másik befektetési cég által összeállított, jelzáloghitelre épülő befektetéscsomagot adott el úgy, hogy tudta, az ügyfelei veszítenek majd az üzleten. A bank végig tagadta a vádakat, amelyek alapján a tőzsdefelügyeleti eljárás mellett szövetségi bűnügyi nyomozás is indult ellene.

"Nagyon furcsa dolog, ha egy tranzakció végén, amikor kiderült, hogy a másik fickó okosabb volt, mint te, azt mondod, hogy becsaptak. Márpedig ez történik a Goldman esetében" – fogalmazott Buffett.

berkshire Goldman Sachs Wall Street jelzálog Warren Buffett
Kapcsolódó cikkek