Pénz- és tőkepiac

Korrekció várható szinte minden tőzsdén

A tegnapi tőzsdei mélyrepülés után ma szinte minden piacon korrekciót várnak. Az amerikai tőzsdéken már tegnap nap közben lehetett látni a pozitív változás.

A Dow Jones először 10,000 pont alá csúszott, későb azonban már a vezető indexek megkapaszkodtak, és alig vagy egyáltalán nem csökkentek előző napi záróértékükhöz képest. A szerdai nyitásra felfelé kanyarodtak az ázsiai indexek is. Szerdán két amerikai makroadat - a tartós fogyasztási cikkek megrendelése és új ház eladások - láthat napvilágot, ám a piacokat továbbra is elsősorban az egyedi hírekre adott reakciók befolyásolhatják.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 443,20 pontos emelkedéssel, 21 122,75 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 2,14 százalékkal erősödött. Piaci elemzők szerint azonban ez a pozitív eredmény csupán az index "visszapattanása", ami után újabb esés következhet. A blue chipek közül úgy, ahogy tegnap, ma is az OTP lehet a középpontban. A nyitás után fél órával mindenesetre már valamennyi vezető erősödött, az OTP 3,30, a Mol 1,45, a Magyar Telekom 1,21 százalékkal.  

Részletes piaci adatokat itt találhat!

A devizapiacokon most is kitart a forint. Bár tegnap estére kissé gyengült, összességében jól bírja az euró nyomását a hazai fizetőeszköz. A hétvégén csődöt jelentett spanyol regionális bank hírére felmerült egy spanyol bankválság lehetősége is. Ennek eredményként újra esett az euró, ám a forint nem került 280 fölé az euróval szemben. Az uniós devizát szerda reggel 279 forint alatt adták, de a nap folyamán gyengülhet még az árfolyam. Az eurót és az európai értékpiacokat károsító menekülési hullám azonban szerdán is nehezíteni fogja a közép-kelet-európai valuták helyzetét.

forint árfolyamok OTP dollár devizaárfolyamok értékpapírok piacok euró Mol Telekom Richter árfolyam tőzsdék
Kapcsolódó cikkek