Pénz- és tőkepiac

Negyedéves olajárzuhanás - Az üzemanyagárakon is látszani fog?

Az olaj ára ismét esett Ázsiában az elmúlt 24 órában, és valószínű, hogy az első, negyedéves esést szenvedi el 2008 óta.

Bár az olaj iránti kereslet az Egyesült Államokban és Kínában is növekszik, az európai adósságválság miatti lecsökkent kockázati étvágy ellensúlyozza a potenciálisan áremelő hatást.

Az amerikai nyersolaj ára augusztusi szállításra reggelre 12 centet csökkent, 75,82 dolláros szintre. Az ICE Brent minőségű olaj ára 29 centtel csökkent 75,15 dollárral. Az olajárak csaknem 10 százalékkal estek március vége óta, ez az első negyedévi árcsökkenés 2008 utolsó negyedéve óta. Az idei negyedévben kialakult erősebb dollár erodálta a feltörekvő gazdaságok vásárlóerejét.

A Hudson Capital Energy elemzője, Clarence Chu a Reutersnek azt mondta, az európai piacokon a medvék uralkodnak. A szakértő szerint hiába próbál emelkedni az ár, a gazdaságból érkező rossz hírek mindig megfordítják a folyamatokat. Most, hogy az Alex hurrikán miatti prémium eltűnt, az olaj ára tovább csökken, Chu 75 dollár körüli értéket valószínűsít.

olajár negyedév olaj hurrikán alex elemző
Kapcsolódó cikkek