Pénz- és tőkepiac

Az olajfolt és a dominóelv

Meglepetések várhatók a közelgő eredményjelentési időszakban azoknál az amerikai vállalatoknál, amelyek kötődnek a British Petroleum által előidézett olajszennyezéshez - tűnik ki a StarMine elemző cég prognózisaiból.

Eszerint a közelgő beszámolási időszakban a Schulemberg Ltd. is azon vállalatok között szerepel majd, amelyek valószínűleg a vártnál alacsonyabb bevétellel fognak meglepetést okozni. Az elemzők a Mexikói-öbölben végbement olajkatasztrófa utóhatásait számolják a negyedéves eredmények kapcsán és sokan úgy vélik, hogy a BP által üzemeltett kút felrobbanása még a következő negyedévben is kihat majd egyes cégek eredményére- vélte Sri Raman, a Thomson Reuters vezető elemzője

A Schlumberger a világ legnagyobb, olajmezőkhöz szükséges szolgáltatásokat nyújtó vállalata, a cég kommunikációs szolgáltatásokat nyújtott a British Petroleumnak a Mexikói-öbölben felrobbant furótoronynál. A cég  az egyike annak az öt vállalatnak, amelyek a StarMine szerint negatív meglepetésekkel fognak előállni. Szintén a katasztrófa vesztese lehet a fúrótorony egyik kisebbségi tulajdonosa, az Anadarko Petroleum.

Szintén a vártnál rosszabb számokat vár az elemző cég a DreamWorks Animationtől, a Gaylord Enterainmenttől, a Regal Entertainment Grouptól és a Dendreontól.

Viszont javíthat az olajfolt eltakarításában részt vevő Clean Harbors, valamint az olaj- és gázkitermeléssel foglalkozó Brigham Exploration.

 

eredményjelentés profit olajfolt Mexikói-öböl olaj elemző
Kapcsolódó cikkek