Pénz- és tőkepiac

Forduló a piacon?!

Az amerikai részvénypiac 1%-os mínuszból 1% nyereségbe tudott fordulni tegnap, így egyértelműen a bikák győztek. A napon belüli hangulatváltás semmiféle hírnek nem tulajdonítható, inkább fokozatosan épült fel a nap folyamán, ahogy az eladók gyengülő erőfeszítéssel próbálták lejjebb nyomni a piacot, amikor a támaszokat elérték. Ez megnyitotta az utat a shortok kizárásához, így az emelkedéshez is.

A részvények erős nyomás alatt kezdték a kereskedést, mivel az újabb adagnyi gyorsjelentés sem kápráztatta el a befektetőket. Az IBM (IBM $126.55 -2.5%) jelentése volt az egyik legkiábrándítóbb. A bevételek közepesek voltak, a profitok viszont túlléptek a várakozásokon. Az elemzők válasza vegyes volt. A JP Morgan 144.5 dollárra emelte a papír célárát, másik két cég pedig csökkentette azt. A Texas Instruments (TXN $24.77 -3.05%) eredménye szintén kiábrándító volt. A 6%-nál is többet veszített a nap elején, de a javuló hangulat segített a részvénynek veszteségei felét visszaszereznie, ezzel a félvezető szektor egészének körülményeit is feljavította. A szektor így nulla közelben zárt, bár nap közben 3%-os veszteséget is mutatott.

Az újabb emelkedő napot az energia- és nyersanyag szektor támogatásával sikerült elérni. A leggyengébb az egészségügyi szektor volt. A Dow Jones +0.74% emelkedéssel került 10 230 pontra. Az S&P500 index +1.14%-kal 1083 pontra, a NASDAQ pedig +1.1%-kal 2222 pontra került. Az NYSE forgalma gyenge volt, 1.13 milliárd részvény cserélt gazdát.

Az Apple (AAPL $251.89 +2.57%) könnyedén teljesítette túl az előzetes becsléseket, és a vártnál is jobb egész éves profit-előrejelzést tett közzé. A cég profitja 3.51 dollár volt részvényenként a 3.11-es előrejelzéssel szemben, mely sokkal magasabb, mint a tavaly ilyenkor 1.35 dollár. Az előző évi 8.33 milliárdról 15.7 milliárd dollárra nőtt a cég profitja. A zárás utáni kereskedésben a részvény +2.38%-ot emelkedett. A szerdai nyitáskor várhatóan jó hangulatban kezd majd, és talán ad egy kis optimizmust a piac többi részének is.

Szerdán sok más cég között a Coca Cola (KO), a Morgan Stanley, a United Technologies (UTX), a Wells Fargo (WFC), és a Qualcomm (QCOM) negyedéves beszámolója jelenik meg .

A Tradenet tőzsdeiskola elemzői főleg long pozíciókat vitattak meg a nemzetközi Tradenet Online Klubban a tegnapi nap folyamán. Az egyik legszebb ötlet Michael külföldi elemzőtől származott, ő az MTG nevű részvényt találta long pozícióra 8.10 $ felett (zöld vonal a grafikonon), minimális stop értékkel. A részvény a várt irányba indult el és a nap végéig több mint 60 c profitot eredményezett.

S&P 500 (SPY)

A nyitáskori 1%-os lefelé ugrás a nap végére 1%-os pluszba fejlődött. A nap elején a medvék lenyomták a piacot, de onnantól fogva az egész kereskedést a bikák tartották a markukban.

Kedden a napi chart beborító gyertyával zárt, ami a széles hétfői kereskedési tartomány egészét lefedte. Ez a bikáknak kedvező gyertya. A küzdelem a 110 pontos szintért folyik, amit a piac a múlt héten számos alkalommal próbált meg bevenni, eddig sikertelenül.

Az index 1.14% mozgással zárt 1038 ponton.

NASDAQ (QQQQ)

A két napja rajzolt kalapács gyertya, ami a technológiai érdekeltségű Nasdaq index rajzolt, kedden beérett, és az index a pénteki veszteségeinek nagy részét vissza tudta szerezni. Az index pozitívan végzett, és a beborító gyertyával további emelkedésre nyitott utat. A következő csatatér a múlt hétről maradt 45.81 körüli értéknél lesz.

Az index 1.1% mozgással zárt 2222 ponton.

Félvezetők ($SOX)

A félvezető index a vihar közepében találta magát, ahogy a Texas Instruments (TXN) jelentős veszteségeket kényszerített az ágazatra a nap elején. A shortok kirázása azonban segített a korábbi 3%-ot is elérő veszteségek teljes helyreállításában, és a szektor hajszálnyira zöldben tudott zárni.

A szektor 0.05% mozgással 358.13 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

A bankszektor az utolsó néhány napon behúzta a kéziféket. Ahogy hétfőn, úgy kedden is a kereskedési tartomány felső részében végzett hosszú alsó kanóccal. Ez mutatja a medvék tevékenységét a korai órákban, valamint a bikák ellentámadását is. Hamarosan kiderül, hogy az indexnek van-e elég ereje a piaccal együtt emelkedni. A napi gyertya emelkedést jelző gyertyával ért véget.

Az index 0.17% mozgással 46.96 ponton zárt.

Biotech ($BTK)
A pénteki agresszív esés után a biotechnológia szektor próbál kicsit levegőt venni. Tegnap az ágazat Dragon Fly gyertyát rajzolt. Hamarosan túl kell lépnie a keddi 1024 pontot, ahol az EMA200 is található, mielőtt a magabiztosság visszatér a piacra, és a bevásárlások folytatódnak.

A szektor 0.3% mozgással 1024 ponton zárt.



 



 

részvényárfolyamok S&P 500 (SPY) Tardenet
Kapcsolódó cikkek