Pénz- és tőkepiac

Nem "robbantott" az első jelentés

Nem okozott nagy meglepetést az első fecske: az Alcoa negyedéves számai ugyanis csak mérsékelten haladták meg a piaci konszenzust – jelenti a Cashline.

Az egy részvényre eső nettó eredmény 13 cent volt a második negyedévben (a várt 11 cent felett); míg az árbevétel 5,2 milliárd dolláros értéke is meghaladta az 5,0 milliárd dollár körüli prognózisokat.

Az optimizmus kapcsán az Alcoa megemelte az idei keresleti várakozását is, a társaság szerint idén 10 százalék helyett 12 százalékkal növekedhet az alumíniumfelhasználás, kérdés persze, hogy ez az értékesítési mutatókat mennyiben érinti, hiszen az alumínium ára majdnem 20 százalékkal csökkent a második negyedév folyamán.

Mi azonban nem feledkeznénk meg arról, hogy bő három hónappal ezelőtt még 23 cent volt a piaci konszenzus a második negyedévre vonatkozóan, ez csökkent egészen 11 centig - elég alacsony szintekre került a léc az Alcoa kapcsán. A befektetőket azonban ez kevésbé érdekelte, a zárás utáni elektronikus kereskedésben több mint 3 százalékkal értékelődtek fel a cég részvényei.

Ma is érkeznek a negyedéves beszámolók a tengerentúlról, zárás után egyebek mellett az Intel gyorsjelentése jelenik meg, amelynek kapcsán a piaci szereplők 43 centes egy részvényre jutó eredménnyel kalkulálnak. Az előző év azonos periódusában mindössze 18 centnyi pluszt tudtak elkönyvelni, a bázisidőszak ugyanakkor egészen más piaci környezetet tükrözött.

A tényszámok mellett a hangsúly a folyó negyedéves (tehát a július-szeptember időszak) bevételi prognózison lesz, amellyel kapcsolatban 10.2 milliárd dollár a piaci konszenzus.

konszenzus cashline profit Intel elektronikus kereskedelem gyorsjelentés Alcoa
Kapcsolódó cikkek