Pénz- és tőkepiac

Ismét arannyal spekulálnak

Az arany ára szerdán némileg ismét nőtt Ázsiában, az Egyesült Államokból érkező újabb gyenge gazdasági adatok ugyanis vásárlásra késztetik a befektetőket, akik aggódnak a globális gazdaság állapota miatt.

Az arany ára 1,40 dollárral 1230,65 dollárra emelkedett unciánként, miután az előző nap, kedden csaknem kétheti mélypontra, 1 210 dollárra esett, majd visszapattant több mint 1 235 dollárra. Az amerikai határidős arany ára decemberi szállításra viszont unciánként 1 232,4 dollárra csökkent, miután kedden még 12 37,50 dollárra emelkedett.

A vásárlások gyenge volumene azt mutatja, hogy a növekedés hajtóerői a spekulánsok, mivel a magasabb árak aranyrudak eladására késztettek Szingapúrban. Egy fizikai vásárló szerint tegnap az 1 220 dolláros szinteken sok vételi lehetőség kínálkozott, de azután az árak emelkedni kezdtek, és ezért a befektetők újra eladásba kezdtek.

A Reuters szerint elméletileg a gazdasági aggályok bizonytalan időkben növelik az arany, mint biztos befektetési termék vonzerejét, de a nemesfém eddigi csúcsdöntési kísérletei minden alkalommal profitrealizálásba fúltak.

arany aranyár volumen spekuláns profitrealizálás
Kapcsolódó cikkek