Pénz- és tőkepiac

Kapósabb az európai, mint az amerikai bóvli

A bóvli besorolású európai céges kötvények hozamfelára 2008 júniusa óta most először csökken a hasonló amerikai papírok felára alá.

Az extra hozam, amelyet a befektetők a bóvli besorolású céges kötvények megvásárlásáért cserébe kérnek, 656 bázispontra csökkent az Egyesült Államokban mért 649 bázispontról. A 7 bázispontos különbség a júniusban mért 131 bázisponthoz képest jelentős csökkenés. A hozamfelárak csökkenése a Bloomberg szerint arra utal, hogy az európai befektetők megnövekedett bizalommal tekintenek Európára, miközben a várakozások szerint az Egyesült Államok helyzete romlik a ma nyilvánosságra hozandó foglalkoztatási adatokat követően.

"Mindenki a következő válságra készült Európában, de mostanra ez a félelem rövid távon lecsökkent" – vélte Theodore Stamos, az Investec befektetési szakembere, hozzátéve, hogy egyelőre nem tudni, mitől kezd újra pánikolni a piac. Stamos egyébként a magas hozamú, magas kockázatú papírokat kedveli, ezek közé tartozik többek között a Care, és a Continental kötvénye.

hozamfelár Bloomberg bóvli kötvény
Kapcsolódó cikkek