Pénz- és tőkepiac

A legjobb szolgáltatást nyújtó biztosítók - Kiosztották a díjakat

Idén már a hetedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás, amelyen a hazai biztosítók és biztosítási alkuszok vitatják meg és keresnek közösen megoldásokat a biztosítási piac aktuális kérdéseire, és problémáira.

Erre az összefogásra az idei évben a továbbra is gyengélkedő piac és a szektort is sújtó különadó hátterében különösen nagy szükség van. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által szervezett, a piac csúcstalálkozójának számító rendezvény tegnapi nyitónapján átadták a biztosítók között zajló Szolgáltatásminőségi Verseny díjait is.

Az évről évre egyre komolyabb szakmai elismerést jelentő díj azokat a biztosítókat illeti, amelyek a független alkuszok véleménye szerint az elmúlt egy évben a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtották. Az idén – az előző évekhez hasonlóan – négy kategóriában három biztosító bizonyult a legjobbnak:
• a személybiztosítások, illetve a lakossági vagyonbiztosítások kategóriában egyaránt az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.,
• a gépjármű-biztosítások kategóriában Generali-Providencia Biztosító Zrt., míg
• a vállalati vagyonbiztosítások kategóriában a QBE Atlasz Biztosító Zrt
nyerte meg a legtöbb alkuszi szavazattal járó díjat.

Az idei kiállításra több mint hétszáz vendég érkezett a szakma legkülönbözőbb területeiről, akiket a konferencia megnyitóján a biztosításszakma reprezentáns szervezeteinek és az államigazgatás érintett intézményei vezetőinek előadásai köszöntöttek. Gordos József a Nemzetgazdasági Minisztérium Biztosítási Szabályozások Osztályának vezetője kiemelte, hogy a biztosítási piac helyzetének javítása érdekében kiemelt cél a közvetítési szabályok fejlesztése, egységesítése mind a fogyasztóvédelem, mind az ügyfél tájékoztatás, mind az átláthatóság érdekében. Banyár József, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnöki főtanácsadója azt hangsúlyozta, hogy alapvető törekvés egy átfogó, egységes közvetítői törvény megalkotása, amelynek koncepcióját a felügyelet dolgozza ki.

A biztosítótársaságok képviseletében Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) alelnöke is azokat a kihívásokat emelte ki, amelyek ellen a szakmának közös felelősséggel, közösen kell fellépnie. Mint mondta, minimális elvárás a piaci szereplők közötti folyamatos párbeszéd, a biztosítási kultúra öngondoskodást ösztönző fejlesztése, a szakmai kontroll és képzés, illetve a kommunikációs stratégia összehangolása. A szakmai összhang megteremtésének fontosságára mutatott rá Püski András, a másik legjelentősebb hazai alkuszszövetség, a MABIASZ elnöke is, aki proaktív magatartásra, és megoldási javaslatok kidolgozására szólította fel a piaci szereplőket.

A megnyitó előadások után Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke összegezte az aktuális biztosításpiaci tendenciákat, hangsúlyozva: „Minden eddiginél nyilvánvalóbb, hogy a biztosítási piac jelenlegi helyzete csak az érdekelt piaci szereplők szoros összefogásával javítható. A lehető legtöbb kérdésben közösen kell képviselni a biztosításszakmai érdekeit.” – mondta el a szövetség elnöke.

alkuszok biztosító verseny díjak
Kapcsolódó cikkek