Pénz- és tőkepiac

Sokkolóan alacsony tőzsdei forgalom után

A rövidebb tőzsdei hét emelkedéssel zárult. A Dow Jones +0.14%-ot emelkedett a héten, így ez az egyetlen vezető index, ami az év eleje óta is pluszban van. Az S&P500 index +0.46%-ot, a NASDAQ pedig +0.39%-ot erősödött.

Forrás: Tradenet Global

Szinte minden befektetőt az a kérdés foglalkoztat egy ilyen hét után, hogy vajon mi történt a forgalommal? Az ugyanis sokkolóan alacsony maradt, az elmúlt négy napon a szokásos forgalomnak mindössze felét érte el. A nyárnak már vége, és mindössze a fedezeti alapok játszanak most a piacon, vagyis főleg a számítógépes algoritmusok. Ezen a héten talán kicsivel nagyobb aktivitás várható.

Kedden a forgalom emelkedésére számíthatunk, mivel a piac végre kap néhány gazdasági mutatót a pénteki opciólejárat előtt. A piaci forgalmat befolyásoló izraeli ünnepekben is lesz némi szünet, így a forgalomnak élénkülésére számíthatunk a következő hétvégi ünnep előtt - írja a Tradenet heti elemzése.

Technikai szemszögből nézve az indexek a múlt héten magasabbra törtek, és átszúrták az augusztus eleje óta meghatározó hanyatló trendvonalat. A piac három nap alatt eltörölte a kétheti hanyatlás veszteségeit, és visszatért a kereskedési sáv közepére. Ahogy előző jelentéseinkben is beszéltünk róla, a piacnak meg kell emésztenie a nagy mozgásokat, így a héten az indexek szűk sávban kereskedtek, de megtartották frissen szerzett magaslataikat. A május óta jellemző kereskedési tartomány világosan látható az alábbi, heti felbontású charton.



Az előttünk álló héten jó néhány gazdasági adat megjelenik, ami friss képet festhet a befektetőknek a gazdaság állapotáról. Ilyen adat lesz a kiskereskedelmi forgalmak, a gyártói árindex és a philadelphiai gyártói index is.

Dow Jones fedezeti alapok tradenet Nasdaq
Kapcsolódó cikkek