Pénz- és tőkepiac

A levegőben vibrál a várakozás

Az amerikai részvénypiac jelenleg egyértelmű mintát követ. A részvények néhány napig emelkednek, azután jön egy rossz hír, ami eladási hullámot indít.

Szerző: Tradenet Global

Ezután pedig felépülés következik. Ez a minta ismétlődik újra és újra, és ez a hét sem kivétel. A részvények szerdán feljebb emelkedtek, és éles drágulással zártak a keddi kereskedési nap után, ami az elmúlt két hónap legrosszabb eredményét produkálta.

A befektetőknek fel kellett dolgozniuk a kötegnyi vállalati gyorsjelentést, majd megkapták a hidegzuhanyt a Fed Bézs Könyvének semleges jelentésétől. A levegőben vibrál a várakozás is, ahogy a piac a november 3-i Fed találkozó eredményét próbálja megsejteni, melyen a folyó pletykák szerint további lépések megvitatása várható a gazdaság élénkítése érdekében.

A figyelem középpontjában pedig a pénzügyi szektor állt, mivel szerdán számos bank tett közzé gyorsjelentést. Az ágazat +1.1%-ot emelkedett a 0.7%-os hanyatlás után.

A legnagyobb online aukciós ház, az eBay (EBAY) 40 centes részvényenkénti profitról számolt be, amivel túlteljesítette a 37 centes várakozásokat.

Az online DVD-kölcsönző, a Netflix (NFLX) 78 centes nyereséget jelentett, ami magasabb a 71 centes előrejelzésnél. Mindkét emelkedett a zárás utáni kereskedésben, a Netflix kiemelkedő teljesítményt nyújtva +9.27%-ot drágult.

S&P500 (SPY)

Úgy tűnik, hogy a keddi éles zuhanás nem volt más, mint egy kis megingás a Wall Street emelkedő ívű menetelésében. A 118.67 pont kitörése megnyithatja az utat az éves csúcs 122 pontos értékének megostromlásához. A 115 pont alá hanyatlás viszont valószínűleg azt jelenti, hogy a piac tesztelni fogja a 113 pontos szintet is.


Netflix Bézs Könyv eBay Fed spy befektető
Kapcsolódó cikkek