Pénz- és tőkepiac

Buffett sötét lóra tett

Warren Buffett közölte, hogy Todd Combs veszi át tőle a Berkshire Hathaway befektetéseinek kezelését, miután a legendás milliárdos nyugdíjba vonul.

"Todd kicsoda?" – ez volt a legjellemzőbb reakció a bejelentésre a The New York Times szerint. A lap által megkérdezett szakértők sem hallottak még soha a befektetési szakemberről, aki másfél nap alatt a Google egyik sztárja lett, annyian próbáltak adatokat gyűjteni róla. A kutatók mindenesetre nem sokra mentek, hiszen még egy fotót sem találtak Combsról, akiről annyit tudni, hogy 39 éves és eddig a Castle Point Capital Management nevű, mindössze 400 millió dollárt forgató fedezeti alapot vezette.

A Columbia üzleti tanszékének professzora, Bruce C. Greenwald mindössze ügyes lépésnek nevezte a döntést, hiszen Combs nyilvánvalóan nem befektetési szupersztár, ami nem meglepő, hiszen egyetlen sztár sem vállalná ezt a feladatot. A lap szerint az, hogy Buffett fekete lovat választott utódául, jól mutatja, hogy a 80 éves milliárdos továbbra is azt teszi, amit eddig: mást vesz figyelembe a döntéseikor, mint mások.

A Berkshire elnöki posztját egyébként a milliárdos fia, Howard G. Buffett tölti majd be, akinek elmondása szerint egyetlen feladat lesz: biztosítani, hogy a vállalat nem változik.

berkshire milliárdos elnök fedezeti alap Buffett
Kapcsolódó cikkek