Pénz- és tőkepiac

Fizetési moratóriumot kapnak az Erste iszapkárosult ügyfelei

A vörösiszap katasztrófa ingatlanfedezettel rendelkező károsultjainak hat hónapi fizetési moratóriumot ad az Erste Bank és egyedi konstrukciót dolgoz ki ezeknek az ügyfeleknek - jelentette be Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak szerdán.

"Figyelembe véve, hogy hány ügyfelünk került az adott településeken nehéz helyzetbe, olyan döntést hoztunk, hogy az érintett ügyfelek esetében egy 6 hónapos lehetőségét ajánljuk fel. Ezen időszak alatt a hitellel rendelkező ügyfeleiknek sem a tőkét, sem kamatot nem kell fizetni" - mondta Sztanó Imre az InfoRádióban.

Az Erste Banknak van ugyan statisztikája a területről, de mivel nem lehet bejutni a körzetbe, ezért nem tudják megmondani, hogy az ottani ügyfelek hány százaléka lehet érintett a katasztrófában.


Az ajkai katasztrófáról minden egy helyen itt olvasható!

Mára Kilencre emelkedett a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak száma. A kolontári lakost az ajkai kórházban ápolták az iszapömlés következtében elszenvedett sérülései miatt, ahol szerda délelőtt életét vesztette. Orbán Viktor és kabinetje szerda délelőtt Veszprémbe érkezett


[enews_gallery id='191402']

iszapkárosult Erste Sztanó Imre fizetési moratórium hitel InfoRádió
Kapcsolódó cikkek