Pénz- és tőkepiac

Vietnamba tart az OTP?

Az OTP keresi a további befektetési lehetőségeket olyan országokban is, ahol a bank még nincs jelen - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

A Mol helyzete stabil, és az üzletpolitikájának, valamint az akvizíciós tevékenységének köszönhetően a térség erős és meghatározó olajvállalatává vált, ezért is érthetetlen az a sok hír, amely Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató esetleges távozásáról jelent meg - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Csányi Sándor.

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az olajipari vállalat igazgatóságának alelnökeként kifejezetten rémhírterjesztésnek tartja a Mol vezetőjének távozásával kapcsolatban elterjedt híresztelést. "Hernádi Zsolt tevékenységével a Mol igazgatósága a messzemenőkig elégedett, élvezi az igazgatóság bizalmát. Fel sem merült az elnök-vezérigazgató távozása, és olyan befektetői csoport sincs, amely ezt a lépést meg tudná tenni. Egyértelmű, hogy kacsa a hír" - fogalmazott Csányi Sándor, aki szerint a rémhír terjesztésének az volt a célja, hogy feszültséget szítson az olajvállalat vezetőségében.

Arra a kérdésre, hogy kinek állhatott érdekében a rémhírterjesztés, azt mondta: néhány befektetőknek és ellendrukkereknek bántja a szemét, hogy a Mol vezetése összeszokott, együttműködő társaság. Hangsúlyozta: az olajvállalat vezetése továbbra is változatlan formában, teljes bizalommal működik tovább.

A bankigazgató beszélt az OTP terveiről is. Elmondta, hogy keresik a további befektetési lehetőségeket azokban az országokban, ahol már jelen vannak, így Szerbiában, Romániában és Szlovákiában is, de új országokat is kiszemeltek. Csányi Sándor kiemelte Vietnamot, annak ellenére, hogy, mint fogalmazott ott "külföldieket nem nagyon engednek befektetni".

OTP Csányi Sándor bankvezér terjeszkedls Hernádi Mol
Kapcsolódó cikkek