Pénz- és tőkepiac

A magyar befektetők a legsikeresebbek

A Tradenet Global vezetője, Meir Barak a hazai piacon szerzett tapasztalatai alapján úgy látja, az itteni traderek sikeresebbek, mint a cég más országokban élő ügyfelei.

A tőzsdei kereskedés oktatásával foglalkozó Tradenet Global vezetője szerint az utóbbi fél évben dinamikusan bővült a cég magyarországi tevékenysége: jelenleg több mint 500 tanulóval dolgoznak és a tervek szerint 2011 végére a 700-at is eléri a hallgatók száma. A Tradenet globálisan 10 ezerre teszi az ügyfelei számát a 2011-es év tekintetében, a magyar piac pedig ekkorra a jelenleg 7-ről 10 százalékra növeli részesedését a vállalat teljes tevékenységében.

Meir Barak szerint a lakosság számát tekintve a magyar traderek száma magasabb az átlagnál és a Tradenet a jövőben is jelentős befektetéseket hajt végre Magyarországon, mivel a menedzsment úgy látja, itt érdemes növelni a vállalat aktivitását. Barak úgy látja, a magyar hallgatók sikeresebbek bármely más ország trader jelöltjeinél, elsősorban azért, mert szeretnének tanulni és mert az itteni jelölteknek valóban szükségük van mellékkeresetre, nem úgy, mint például a cég brit klienseinek.

A tőzsdei oktató cég vezetői szerint Magyarország a közeljövőben vezető szerepet tölt be a fejlődő régió piacai között, mivel az európai visszaeséssel összevetve Magyarország relatív jobban teljesít és gyorsabban lábal ki a válságból.

hallgató tradenet global Meir Barak tőzsde trader kereskedő
Kapcsolódó cikkek