Pénz- és tőkepiac

Az amerikai bikák is elvéreznek az EU miatt

A Wall Street azért küzdött, hogy a keddi napot és ezzel a november hónapon megnyerje és pozitívan zárhasson, azonban sorozatban a harmadik napja zár pirosban.

Szerző: Tradenet Global

Az európai adóssági problémák továbbra is útját állják a bikák szándékainak. Az európai tőzsdék negatív hangulata kihatott a Wall Street nyitására is, amely így már a nap korai szakaszában veszteséget szenvedett el.

A nap folyamán a jó fogyasztói bizalmi adatok, illetve a Chicago-i gyártói adatok meglepetésszerű javulása azonban visszahozta a jókedvet a piacra. A vevők érkezésével a korábbi veszteségek legnagyobb része megjavult. Azonban az európai problémák, melyekbe most már Olaszország is beletartozik, túl erősek voltak. A piac így negatívban zárt. A november vége így csalódást okozott a befektetőknek, akik a hónap elején még emelkedő piacot láthattak, melyek a végére enyhe veszteségbe fordultak. Az S&P 500 index –0.2%-kal zárta a novembert.

Szerdán ízelítőt kapunk a pénteki hivatalos munkanélküliségi adatból, mivel tőzsdenyitás előtt megjelenik az ADP magánszektorbeli foglalkoztatottsági statisztika. Emellett megtudjuk az építkezésre fordított kiadások mértékét, délután pedig a Fed úgy nevezett Bézs Könyvét olvashatjuk, ami részletesen leírja, mit gondol a központi bank szerepét betöltő Fed a gazdaság állapotáról.
 
S&P500 (SPY)

Ahogy az elmúlt napokban, az S&P 500 index ismét teret vesztett a nap elején az európai államadósságok kérdése miatt, de ez a kezdeti veszteség a délutánra feljavult. Az 50 napos EMA továbbra is támaszt szolgáltat a vevőknek 117.50-nél. A napon belüli agresszív vásárlási hullám ellenére a medvék a nap végére ismét előbújtak, és megakadályozták a bikák erőfeszítéseit.

Ha az index 117.50 alá hanyatlik, akkor bekövetkezik az a pesszimista eset, mely szerint a piac előbb 115 pontig, majd annak elesése esetén 113 pontig is lelátogathat.
 

Bézs Könyv foglalkoztatás adósság S&P Fed tradenet chicago ADP
Kapcsolódó cikkek