Pénz- és tőkepiac

Dúl az optimizmus a világban, de rajtunk nem segít

Emelkedést várnak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén a szakértők, de mínuszban nyitott és délelőtt tovább esett a tőzsdeindex

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,78 pontos csökkenéssel, 21.631,95 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,18 százalékkal gyengült.

A legfrissebb piaci adatokért kattintson ide!

    Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az optimista nemzetközi hangulatban szerény emelkedést vár, a nap folyamán esetleg erősebb kilengéssel. Az elemző a várakozását a világban "dúló az optimizmussal" magyarázza.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője is az árfolyamok erősödésére számít az eladók hiánya miatt. Bár az árfolyamok felfelé menetelését a világban egyetlen fundamentum sem igazolja, senkinek sem érdeke, hogy az év végén az árak leessenek - fejtette ki.

    A londoni elemzők Európában további áremelkedést várnak, mert szerintük az európai részvények jórészt alulértékeltek az amerikaiakhoz képest. Ráadásul a befektetők most már kevésbé aggódnak az euróövezeti adósságprobléma miatt, s inkább arra figyelnek, hogy az amerikai adócsökkentések fenntartása milyen jót tesz a legnagyobb nyugat-európai cégek tengerentúli üzletének.

    CIB Bank elemzői felhívják a figyelmet a pénteken várható amerikai külkereskedelmi adatközlésre és arra, hogy ezen a napon publikálják a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexét. Mindkét adatban változatlanságot várnak az elemzők.

    Európában francia és olasz ipari termelési adatok látnak napvilágot. A CIB elemzői utaltak arra, hogy a korábban közölt német ipari statisztikák pozitív meglepetést okoztak.

árfolyamok részvények értékpapíírok bét elemzők
Kapcsolódó cikkek