Pénz- és tőkepiac

Feszült karácsony előtt a frankhitelesek

Bár a forint az elmúlt órában kissé korrigált a korábbi árfolyamhoz képest, a svájci frankért jelenleg is több mint 220 forintot kérnek a bankközi devizapiacon

Egy svájci frank ára pillanatnyilag 220,44 forint, de a reggel folyamán korábban az árfolyam majdnem megérintette a 221-es szintet is. Az átlagos ár 220,42 forint ma, de a legerősebb szint sem hozott 220,2 forintnál jobb árat az alpesi deviza tekintetében. A svájci frank ára a tegnapi záráskor is 220 felett mozgott és a korábbi korrekció után most ismét emelkedik.

Az euróval szemben viszont némileg javított a forint, a tegnapi, 276,73 forintos záróárhoz képest az árfolyam most 276,41 forint. A viszonylag egyenletes reggeli teljesítmény után az elmúlt mintegy másfél órában mutatott erősödést a hazai deviza, de a trend most ismét megfordulni látszik.

Az árfolyamot egyébként ezúttal jelentősen befolyásolja az eurózóna adósságválsága, hiszen a közös európai deviza többször egymás után döntött negatív rekordot a svájci frankkal szemben. Az Európával kapcsolatos bizonytalanság hatását felerősíti a svájci jegybank árfolyampolitikája is, így nem valószínű, hogy az euró egyhamar jelentősen javíthat az alpesi fizetőeszközzel szemben. A mai árfolyam egyébként szűk sávban mozog, az átlag 276,81 forint, és a legerősebb szint is 276 felett volt.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

forint frankhiteles svájci frank eurózóna euró árfolyam
Kapcsolódó cikkek