Pénz- és tőkepiac

A vásárlók felrángatták a rosszkedvű piacot

Az amerikai részvénypiac a csütörtöki kereskedés során számos alkalmat talált a hanyatlásra, de a vásárlók minden alkalommal feltűntek a színen és a nap végére sikeresen felhúzták az indexet az induló szint közelébe.

Szerző: Tradenet Global

Az Egyesült Királyság gyenge gazdasági növekedési adata után rossz hangulat lett úrrá a devizapiacon és európai tőzsdéken, és emiatt a később nyitó amerikai részvénypiacon is. Ez gyenge nyitáshoz vezetett, melyet csak tovább tüzelt a Case Schiller index ingatlan-index, ami novemberben 1.5%-os esett. A fogyasztói bizalmi index azonban azt mutatja, hogy még mindig sokan gondolják, hogy a gazdasági felépülés útján járunk.

Az index januárban 60.6 pont fölé ugrott, magasan az elemzők 53.5 pontos várakozásai fölé. Valószínűleg ez az adat mentette meg a piacot a további zuhanástól. Összességében a keddi vállalati jelentések jók voltak, de ez már nem tudta tovább emelni a piacot, mivel a piac már előre beárazta a jó jelentéseket.

A hétfőn jelentő cégek közül jópáran éltek meg nagyobb ármozgást: a Yahoo (YHOO) -2.18%-ot esett az 1.02-1.08 milliárd dollárra csökkentett első negyedéves kilátások miatt. A cég egyébként jelentésével túlteljesítette a várakozásait. A Juniper (JNPR) +2.21%-ot ugrott a 190.2 millió dolláros jelentésre, ami kicsivel a becslések alatt volt. A DeVry (DV) !4.31%-ot emelkedett a 22%-os profitemelkedés hírére, a cég 88.7 millió dollárt keresett. Szerdán a befektetők figyelmét főként a Fed 14:15-ös kamatbejelentése köti le.

S&P500 (SPY)

Míg a piac a kamatbejelentésre vár, a piacot a 127-130 pontos tartományba szorították. Ebben tartományban zajlott az elmúlt két hét minden eseménye.

A QE2 program (a legutóbbi nagy pénznyomtatási hullám, avagy a 600 milliárd dolláros mentőcsomag) egyik fő célja épp a részvényárak további inflálása volt. A program sikeresnek mondható, és senki nem akar a Fed ellenében menni.

nyitás kamatbejelentés index növekedés részvényár tradenet részvénypiac
Kapcsolódó cikkek