Pénz- és tőkepiac

Csodásnál is jobb eredmények kellenének a piacnak

A gyorsjelentési időszak begyorsul a héten, a Dow Jones cégek közel fele, az S&P 500-as cégeknek pedig negyede tesz negyedik negyedéves gyorsjelentést.

Szerző: Tradenet Global

Az elemzők várakozásai nagyon magasak, így elképzelhető, hogy egyáltalán nem lesznek reakciók az esetleges jó gyorsjelentések esetén, mivel a piac ezeket már beárazta. Ahhoz, hogy a részvények iránti kereslet tovább növekedjen, csodásnál is jobb eredmények kellenének.

Sok piaci résztvevő gondolja úgy, hogy a december óta elért fantasztikus emelkedés után a piacnak meg kellene pihennie kissé. Bár a Dow Jones nyolcadik hete száguld, az S&P 500 index véget vetett hetedik hete tartó emelkedő sorozatának és 0.7%-ot esett, míg a NASDAQ -2.4%-ot zuhant a múlt héten.

Az előttünk álló héten a befektetők figyelme a Nyíltpiaci Bizottság szerdai kamatdöntő ülésére irányul. A kamatszint várhatóan nulla közelében marad. A legizgalmasabb kérdés ezzel kapcsolatban az, hogy a bankok hogyan fognak reagálni, és vajon ők mit gondolnak a gazdaság kilátásairól. A negyedik negyedéves adat ugyanis pénteken jelenik meg.
 
S&P500 (SPY)

Az emelkedés nem szokott lineáris lenni. Az S&P 500 index a múlt héten esést szenvedett el, és csütörtökön megérintette a 20 napos mozgóátlagot, majd azonnal visszapattant onnan. A szerdai veszteségek után ez normális viselkedésnek vehető. A pénteki trendirányba visszafordulás ténye azonban nem tudta megtartani a bikák rokonszenvét, és az index a csütörtöki fordulópont közelében végzett.

Mind a bikák, mind a medvék továbbra is keresik a fordulópontokat, és mindkét oldalnak jók az esélyei, hogy irányítást szerezhessen. A bikáknak meg kell tudniuk védeni az 1260 pontos szintet, és a medvék bajban lesznek, ha elérik az 1300 pontos éves csúcsot, netán túl is lökik az indexet.

Dow Jones bikák spy befektető tradenet Nasdaq gyorsjelentés
Kapcsolódó cikkek