Pénz- és tőkepiac

Fejenként akár 34 forintért biztosíthatóak a rendezvények

Felmérések szerint hazánkban évente több mint háromezer – főleg könnyűzenei – rendezvényen mintegy 4 millió fiatal szórakozik. A legtöbb ilyen rendezvényen azonban nem gondoskodnak kellően a résztvevők biztonságáról.

Pedig például egy 3000 fős egynapos rendezvényre fejenként mindössze 34 forintért kollektív balesetbiztosítást is köthetnek a szervezők, és még ennél is kevesebbe kerül a belépőjegybe épített hasonló biztosítás – írja a Generali.

Arra is van lehetőség, hogy egy üzemeltető állandó jelleggel, a belépőjegybe építse be a balesetbiztosítás díját. Ebben az esetben például egy évi 50 000 látogatót fogadó intézmény – akár szórakozóhely, műjégpálya vagy kalandpark – havi 20 ezer forintért már köthet kollektív balesetbiztosítást, ez látogatónként kevesebb, mint 5 forintba kerül.

A rendezvényekre szóló hasonló biztosítás a fentieken túl fedezetet nyújthat égési sérülésre, csonttörésre, kórházi és műtéti térítésre is. Az ilyen biztosítás fedezi az esetleg bekövetkező baleset miatt felmerülő gyógyulási költségeket, pótolja a kieső jövedelmet, így enyhítheti a kialakult helyzet nyomán jelentkező károkat az érintettek életében.

A biztosítási védelem maradandó egészségkárosodásra és baleseti halálra is kiterjed valamennyi résztvevő esetében. Fontos tudni azt is, hogy például egy szórakozóhely esetében önmagában az alkoholos befolyásoltság sem kizáró oka a kártérítésnek, ha a baleset nem kifejezetten emiatt következett be.

 „Ha valakit baleset ér és az adott látogatóhelyen kollektív balesetbiztosítás védelme alatt áll, azonnal keresse fel a rendezvény szervezőjét, vetessen fel baleseti jegyzőkönyvet, őrizze meg a jegyet, bérletet, illetve egyéb részvételi jogot igazoló dokumentumot, amellyel a rendezvényre érkezett, az ellátást követően pedig a balesettel kapcsolatos orvosi, egészségügyi dokumentumokra (pl. csonttörést igazoló lelet, kórházi zárójelentés) is szüksége lesz a kártérítéshez.” – hangsúlyozta Schaub Erika, a Generali biztosító személybiztosítási üzletágának vezetője.

 

rendezvény alkohol Generali egészségkárosodás költség balesetbiztosítás biztosítás
Kapcsolódó cikkek