Pénz- és tőkepiac

Áttörte az ellenállási szintet, remek erőben a forint!

A forint ma reggel mind az euróval, mind a svájci frankkal szemben remekül kezdett, az árfolyamok határnak számító szinteket léptek át.

Az euróért ma reggel fél tíz előtt 269,59 forintot adnak, az árfolyam tehát a tegnapi, 270,62 forintos zárást követően ma délelőtt átlépte a 270-es határsávot. Az árfolyam egyébként ma egyszer már a 271-es vonalat is megközelítette, de a későbbi erősödésnek köszönhetően az átlagos ár 269,65 forint.

A svájci frankért most 208,46 forintot adnak, ami erősödés a 209,30 forintos záróárhoz képest. a mai legrosszabb ár sem lépte át a 210-es szintet, az átlagos árfolyam pedig 209,15 forint.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A kedvező nemzetközi befektetői hangulat hátszelében háromhavi csúcsra
erősödött a forint, meghaladva  a 270-es szintet az euróval szemben. A forint erősödését támogatták a strukturális reformokról érkező legfrissebb hírek, amelyek szerint a 6-800 milliárdos kiigazítás kétharmada kiadáscsökkentést, egyharmada pedig bevételnövelést tartalmazna. Eközben a külföldi elemző-házak továbbra is pozitív véleményt fogalmaznak meg Magyarországról.

A Raiffeisen várakozásai szerint a következő napokban is 270 alá süllyedhet az árfolyam a Magyarországgal szembeni bizalom és a külföldi piacok optimizmusa segítségével. A "vedd meg a pletykákat, add el a híreket" elv alapján az elemzők arra számítanak, hogy a februári kamatemelés elmaradása, illetve a strukturális reformok bejelentésével párhuzamosan profitot realizálhatnak a befektetők, ami a forint gyengülését hozhatja majd a hónap végén. Ennek megfelelően a 270 alatti szinteken a forint eladását javasolják az euróval szemben. A devizakereskedők ma 269,40-272,30 közötti mozgást várnak.

forint záróár reform svájci frank befektető euró árfolyam
Kapcsolódó cikkek