Pénz- és tőkepiac

Erősödik a forint! A lélektani határ alatt az euró

A forint ma reggel a 270-es határ alá csúszott az euróval szemben, a svájci frank tekintetében a helyzet kevésbé jó.

Egy euróért jelenleg 269,93 forintot adnak, a hazai deviza röviddel reggel 7 óra után kezdett erőteljesen erősödni és fél 8 körül érte el az eddigi legerősebb szintjét. Az azóta eltelt két órában ugyan enyhe korrekció kezdődött, de most ismét csökken az árfolyam. Tegnap még 270,58 forinton zárt a közös európai deviza, a mai átlagos árfolyam 270,42 forint volt.

A mozgások a svájci frank kapcsán is hasonlóak, ugyanakkor az árfolyam továbbra is a tegnapi, 207,88 forintos záróár közelében, jelenleg 207,97 forintnál tart. Ebben a pillanatban is drágul az alpesi deviza, amelynek átlagára eddig 207,74 forint volt.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A monetáris tanácsból tegnap Csáki érvelt a kamatszint tartása mellett a jövő hétfői ülésen, a csökkenő országkockázat (CDS) és a kedvező januári inflációs statisztika miatt.A vártnál nagyobb önkormányzati hiány, illetve az MNB pénzügyi számlák statisztikája - amely szerint az államháztartás nettó finaszírozási igénye arányosan 4,7 százalékos volt - alapján valószínűsíthetően mégis elvétette a tavalyi 3,8 százalékos hiányt Magyarország. Az adatközlések devizapiaci reakció nélkül maradtak.A Raiffeisen devizakereskedői ma 269,30-271,90 közötti mozgást várnak.

forint záróár deviza svájci frank euró árfolyam
Kapcsolódó cikkek