Pénz- és tőkepiac

Furcsán ugrál ma reggel a forint

A forint az euróval és a svájci frankkal szemben is ingadozott ma reggel; határozott gyengülést követően korrigált, de most ismét emelkedik az árfolyam.

Egy euróért jelenleg 270,41 forintot adnak, ez nem igazán jelentős gyengülés a tegnapi, 269,50 forintos záráshoz képest. Ugyanakkor ma reggel már 271 felett is járt az árfolyam, az átlag 269,73 forint volt ma reggel. A hazai deviza röviddel ezelőtt határozott gyengülést mutatott, majd visszakorrigált, de most ismét felfelé kúszik az árfolyam. Az elemzők szerint egyébként a jelenlegi záróárak mellett nem számíthatunk erősödésre.

A tavaly októberi megálló, illetve jelenleg is fennálló támasz-zóna 268,7 környékén továbbra gátolja az árfolyam csökkenését, felfelé pedig a 270-es szint jelent ellenállást – vélik a Raiffeisen elemzői. A szakértők szerint a forint erősödése technikailag akkor folytatódhatna, ha a korábbi és jelenlegi támasz-szintek (268.7) alatt tudna zárni az árfolyam. Ebben az esetben a következő cél a 265 lenne.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A svájci frank tekintetében is hasonló a helyzet, az ár most 205,20 forint, tegnap 205,30 forinton zárt az alpesi deviza. A legrosszabb ár 206,35 forint volt ma reggel, az átlag 205,23 forint, de jelenleg is felfelé mozog az árfolyam.

forint záróár svájci frank zárás Raiffaisen euró árfolyam elemző
Kapcsolódó cikkek