Pénz- és tőkepiac

Megindult a vásárlói hullám a részvénypiacon

Az amerikai részvénypiac a keddi nyitáskor még nem tűnt úgy, hogy igazán elhatározta volna a kereskedés irányát, de lassanként mégis az emelkedés felé fordult, és végül két és fél éves csúcson zárt.

Szerző: Tradenet Global

Az volt a Dow Jones hetedik emelkedő napja sorozatban. Bár a kereskedők eleinte nem voltak túl bizakodóak az emelkedésben, végül mégis megindult a vásárlói hullám. A piac nem igazán reagált a kínai kamatemelésre, melynek során rövid időn belül már 4%-ra emelték az irányadó alapkamatot, hogy megakadályozzák az emelkedését.

Szerdán számos nagyvállalat jelentése megjelenik. A Cisco (CSCO) a kereskedés zárása után jelent, a technológiai óriás várhatóan 35 centes részvényenkénti profitról fog beszámolni, és az adat nagymértékben befolyásolhatja a hangulatát. A Coca Cola (KO) a kereskedés megkezdése előtt jelent, a Wall Street 72 centes részvényenkénti eredményt és 10 milliárdos bevételt becsül.

A Ralph Lauren divatcég és a Jones Group (JNY) szintén a nyitás előtt publikálja eredményét. Mindemellett Ben Bernanke a szenátusi költségvetési bizottság előtt tart beszédet a nap folyamán.

S&P500 (SPY)

A mostanában szokásos minta ismétlődött tegnap is. A reggeli bizonytalankodás és gyengélkedés végül emelkedésbe fordult, bár csak mérsékelt forgalom mellett. Már-már szokásos az is, hogy az index ismét csúcsot döntött, és a napi csúcs közelében zárt.

Az S&P 500 index csak hajszálnyira van már az 1332 pontos szinttől, ami pont a duplája a 666 pontos márciusi mélyponttól. Amint ezt a szintet elérjük, a következő cél az 1348 pont, majd az 1370 pont lesz. Az első támasz szintje 1295 ponton található.

Dow Jones Ralph Lauren Coca-Cola cisco Wall Street tradenet részvénypiac
Kapcsolódó cikkek