Pénz- és tőkepiac

Jól kezdett a forint, folytatódhat az erősödés

A hazai deviza az euróval és a svájci frankkal szemben is jól kezdte a napot.

Egy euróért jelenleg 271,27 forintot adnak, ez enyhe javulás a tegnapi, 271,92 forintos záráshoz képest. A mai átlagos ár egyébként 271,49 forint volt, nem beszélhetünk jelentős kilengésekről az árfolyam kapcsán, a hazai deviza még csak meg sem közelítette a 273-as szintet.

Tegnap véglegessé vált a Monetáris Tanács összetétele. Cinkotai mandátuma már a mai naptól él (Gerhardt és Bártfai-Mager mandátuma pedig tegnapi hatállyal), Kocziszky-t viszont csak április 5-ei hatállyal nevezték ki, ami azt jelenti, hogy a jövő hétfői kamat-meghatározó Monetáris Tanács ülésen hatan dönthetnek a kamatokról. A Raiffeisen várakozásai szerint idén változatlan szinten marad az MNB alapkamata. Az ÁKK jelzése szerint az európai befektetőkkel lezajlott találkozók pozitív hangulatban zajlottak. Ezek célja a Magyarországgal szembeni befektetői bizalom javítása a küszöbön álló euro-kötvény kibocsátás előtt, amelyre akár a következő hetekben sor kerülhet.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Várakozásuk szerint a monetáris politikai kockázatok kiárazódásával, illetve a sikeres deviza-kötvény kibocsátás nyomán folytatódhat az euró-forint árfolyam lefelé csorgása. A technikai indikátorok közül az MACD forint-vételi jelet adott, emellett a lila trendvonal letörése is forint-erősödésre utal. A devizakereskedők ma 271,30-272,45 közötti mozgást várnak.

A svájci frank tekintetében is jó a helyzet, az ár most 210,43 forint, ugyanakkor az árfolyam ma már a 212-es szintet is átugrotta egy időre. Az átlag viszont 211,33 forint volt, az árfolyam az elmúlt órában mutatott határozottabb erősödést. Tegnap még 211,35 forinton zárt az alpesi deviza.

 

forint záróár deviza svájci frank euró árfolyam
Kapcsolódó cikkek