Pénz- és tőkepiac

Lakást venne? - Előrelátó hitellel könnyebb a választás

„Előrelátó” néven új lakáshitel-terméket vezetett be az UniCredit Bank: ennek lényege, hogy a pénzügyi szolgáltató előre, akár még a megvásárolni kívánt lakás kiszemelése előtt tájékoztatja az ügyfelet arról, hogy meddig mehet el a kölcsönigénylés során – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Komócsi Sándor ügyvezető igazgató.

A leendő adós lehetőségeinek felmérése – tette hozzá - egyszerre jelenti az önerő, a fizetőképesség és a fedezetként is elfogadható ingatlan végiggondolását. Ezek alapján ad az UniCredit egyfajta hitelígérvényt, amelynek birtokában az ügyfélnek teljes fél év áll a rendelkezésére, hogy keresse és kiválassza a megfelelő lakást.

A termék nagy előnye a kiszámíthatóság is: a bank ugyanis lehetőséget kínál arra, hogy a törlesztőrészleteket az előre megállapodott 1, 3, vagy akár tíz éven keresztül is változatlan összegben fizesse az ügyfél.

Komócsi Sándor a termék bevezetése kapcsán hangsúlyozta: a lakossági bankpiacon a válság nyomán váratlan, cunamiszerű változások történtek, amelyek változást követelnek meg a pénzügyi szolgáltatóktól is. Ezért az UniCredit elindult egy olyan úton, amelynél gyökeresen megváltoznak az ügyfélkapcsolatok, és a bank egyre több kockázatkezelő szerepet vállal magára, megkönnyítve az ügyfélnek a felelős döntést.

A kockázatkezelő szerep erősödése – mutatott rá az ügyvezető igazgató – a megtakarítási konstrukciókra is igaz. A bank például változatlanul kínálatban tartja a részösszegek futamidő lejárta előtti, kamat fizetése mellett történő kivételét lehetővé tévő rugalmas betéteket, és rendszeres megtakarítási programot is indított ügyfeleinek. Emellett az alapoknál is jelent meg újdonság: a Pioneer Alapkezelő elsőként vezette be hazánkban a szünetmentes portfóliómenedzselést alkalmazó, „dinamikus eszközallokációs stratégiát”. Ennek lényege, hogy az alapkezelő a kiválasztott pénzpiacokon gyakorlatilag éjjel-nappali, folyamatos cselekvéssel reagál a változásokra.

előrelátó UniCredit fedezet hitelképesség hitel önerő
Kapcsolódó cikkek