Pénz- és tőkepiac

Remekül bírja a forint az atompánikot

A forint egyelőre nem váltotta be az elemzők félelmeit és nem kezdett mélyrepülésbe az euróval vagy a svájci frankkal szemben.

A Japánban történt atomkatasztrófa után a szakértők attól tartottak, hogy a forint gyengülő pályára áll, mivel a befektetők a biztonságosabb devizákat választják az események hatására. Ez azt jelentené, hogy a svájci frank ára és egyúttal a devizahitelesek törlesztőrészletei tartósan emelkedni kezdenek.

Jelenleg mindenesetre nem tapasztalható pánikhangulat a devizapiacon, az euró ára 273,89 forint, ami jó teljesítmény a 274,21 forintos záróárhoz képest. A legmagasabb ár ma 274,60 forint volt, az átlag pedig 274,15 forint ma reggel.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A svájci frankért 213,53 forintot adnak, a mai átlag 214,46 forint volt, az árfolyam tehát jelenleg kicsit kedvezőbb, mint kora reggel. Igaz, a záróár 213,80 forint volt, vagyis az ár kissé emelkedett, de még mindig igen távol van az ígért, 220 forintos magasságtól.

A hazai deviza egyébként régiós összehasonlításban is jól teljesít, a közép-európai devizák közül csak a lengyel zloty mutatott erősebb árfolyam az euróval szemben ma reggel.

forint záróár svájci frank euró árfolyam
Kapcsolódó cikkek