Pénz- és tőkepiac

Robbanás előtt: életbiztosításba menekülnek a magyarok

Milliárdos üzleti lehetőség előtt állnak a biztosítók, mert úgy tűnik, életbiztosításba menekülnek a hazai nyugdíjrendszerben bizalmukat vesztett emberek. A szakértők szerint a jelenlegi 1,3 millió öngondoskodó életbiztosítás a többszörösére ugorhat és jelentősen átalakulhat. A magánnyugdíjrendszer szétesése óta egyre többen érdeklődnek a nyugdíjas évekre szóló ajánlatok iránt. Megbízható portfoliót már néhány ezer forintos havi befizetés is garantálhat – olvasható a CLB biztosítási alkusz legfrissebb piaci összegzésében.

Robbanás előtt áll a hazai  életbiztosítási piac, új és régi ügyfelek tízezreit szerezhetik most meg azok a  szolgáltatók, amelyek a legjobb öngondoskodási konstrukciókat kínálják a  biztosítási piacon. A magyarázat a nyugdíjrendszerre terelődött figyelem és az  annak kapcsán az emberek fejében elindult gondolkodás lehet. Legalábbis az  öngondoskodásra alkalmas biztosítások iránti meredeken emelkedő érdeklődés a magánnyugdíjpénztárak szétesése óta és a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos változások miatt tapasztalható – írja közleményében a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

A huszonöt biztosítóval szerződött cég kommunikációs igazgatója, Németh Péter tapasztalatai szerint megtörtént az áttörés, amire vártak a biztosítók: az emberek kénytelenek voltak felismerni, hogy nem szolgáltathatják  ki időskori anyagi biztonságukat kizárólag egy mindenkori állami  nyugdíjrendszernek. Elképzelhető, hogy néhány hónapon belül akár a duplájára  emelkedik a jelenlegi 1,3 milliós életbiztosítási szerződés állomány. Ez persze  nem azt jelenti, hogy ne lenne igény az állami nyugdíjra, de tény, hogy az  utóbbi időben tömegével emelkedett az öngondoskodás iránti érdeklődés. A  legtöbben az örökölhető és egy egész család számára biztonságot jelentő  megoldásokat keresik, de egyre többen kérnek információt az egyszerűbb, havi pár  ezer forintos befizetésből megalapozható nyugdíjbiztosításokról, hosszú lejáratú  felvett hitelek mellé, vagy éppen az unokákra megköthető biztosításokról.

A hazai biztosítók készen állnak  már rég óta az ügyfelek fogadására, de az évtizedekkel ezelőtti rossz kezdés –  házaló, képzetlen biztosítási ügynökök által megrongált termék imázs, drága,  magas jutaléktartalmú konstrukciók – után nehéz volt elmozdítani holtpontjáról a  közvélemény hozzáállását az életbiztosítási termékekhez. Most azonban, amikor  számos változás történt az állami nyugdíjrendszerben, az emberek felismerték, hogy érdemes komolyan foglalkozni az öngondoskodás kérdésével, s lemásolni a  gyakran irigyelt Nyugat-európai mintát – mondta Németh, az elmúlt hetekben  tapasztalt hazai változásokra utalva. Ezekben az országokban sem kizárólag az  állami nyugdíjból élnek kiegyensúlyozott anyagi biztonságban az idősebb emberek. A jómódú nyugdíjasok titka az életük során megkötött és idős korukra lejáró  különbféle biztosításokban, megtakarításokban keresendő.

Ez számos országban  természetes életforma, s az ott élők el sem tudják képzelni, hogy csak az  államra számítsanak. Az internet korában pedig már Magyarországon is könnyedén  megtalálható, összehasonlítható és meg is köthető a számunkra legkedvezőbb konstrukció – szögezte le a kommunikációs igazgató.

életbiztosításba menekülnek a hazai nyugdíjrendszerben bizalmukat vesztett emberek. A szakértők szerint a jelenlegi 1,3 millió öngondoskodó

életbiztosítás a többszörösére ugorhat és jelentősen átalakulhat. A

magánnyugdíjrendszer szétesése óta egyre többen érdeklődnek a nyugdíjas évekre szóló ajánlatok iránt. Megbízható portfoliót már néhány ezer forintos havi befizetés is garantálhat – olvasható a CLB biztosítási alkusz legfrissebb piaci összegzésében.Világgazdaság Online-->

CLB öngondoskodás állami nyugdíj nyugdíjrendszer nyugdíjas életbiztosítás nyugdíj
Kapcsolódó cikkek