Pénz- és tőkepiac

A bankrészvények a jó hírek ellenére megcsúsztak

Az amerikai részvénypiac szerdán emelkedéssel nyitott, de ezt az erőt szinte azonnal el is veszítette, és nem tudott a rövid távú ellenállás fölé emelkedni, ahol az eladók sorakoztak, és vegyes zárásra késztették a piacot.

Szerző: Tradenet Global

A nyitáskori jó hangulatot a világ tőzsdéinek emelkedése is elősegítette. A JP Morgan pénzügyi óriás (JPM $46.25 -0.84%) erős gyorsjelentést publikált, eredménye 1.28 dolláros nyereség volt részvényenként. Ezzel jelentősen túlteljesítette az elemzők várakozásait.

A bankrészvények mindezen jó hírek ellenére megcsúsztak, miután az elemzők kifejezték aggályaikat a banki ügyfelek nehéz hitelhez jutási lehetőségei miatt. A pénzügyi szektor emiatt -0.8%-ot gyengült. A makrogazdasági fronton a Kereskedelmi Minisztérium 0.4%-os kiskereskedelmi forgalomemelkedésre mutatott rá a februári 1.1%-ot erősödés után. Az elemzők azonban +0.6%-os friss adatra számítottak, így összességében ez egy csalódást keltő adat volt.

A technológiai részvények uralta NASDAQ index fényesen túlteljesítette a többi indexet, és a tegnapi kereskedés során végig pluszban tudott maradni a technológiai részvények ereje miatt, amit az olaj árának +0.8%-os emelkedése is elősegített. Az olaj jelenleg 107.11 dollárba kerül hordónként.

A csütörtöki kereskedés során a befektetők ki fogják fejezni a JPM iránti csalódottságukat (még az erős profitjelentés ellenére is), és figyelmük a Google (GOOG) és mai jelentése felé fordul majd. A papír az elmúlt két hónap során hanyatlott, mivel az internetes keresők között csökkent a piaci részesedése. A cég az elmúlt két negyedévben még így is átlagosan 16%-kal túlteljesítette a becsléseket. A cég társalapítója, Larry Page szerint a jövőbeli várakozások és a cég iránti elvárások nagyon magasak: az elemzők 8.1 dolláros részvényenkénti profitra számítanak.

A mai napon két részvény is megnyitja első nyilvános kibocsátását. A Zipcar (ZIP) autó-gyorskölcsönző hálózat, és Arcos Dorados (ARCO, a McDonald’s legnagyobb latin-amerikai franchise hálózata) is nagy érdeklődést élvez. Emellett nyilvánosságra kerül a heti új munkanélküliek száma, és a termelői árindex is.
 
S&P500 (SPY)

Az S&P 500 index a JP Morgan-jelentés jó hatására megpróbálta a hét elején nyitott 132.46-os gapet bezárni, de a 20 napos mozgóátlagon felüli nyitás ereje nem tartott ki, és azonnal esni kezdett. A piac így beszorult az EMA20 és EMA50 131.89 és 130.84-es szintje közé. Ha ebből a sávból a piac kitör, az meghatározhatja a piac irányát.
 

Dow Jones technológiai bankrészvény pénzügyi szektor spy Google tradenet Nasdaq
Kapcsolódó cikkek