Pénz- és tőkepiac

Jól indult a reggel a frankhiteleseknek

A hazai deviza az euróval és a svájci frankkal szemben is erősített ma reggel.

Ma reggel egy euróért 264,52 forintot adtak, ez enyhe javulás a tegnapi, 264,72 forintos záráshoz képest. A mai legrosszabb árfolyam kereken 265 forint volt, de ma már a 264-es szint alá is benézett a forint, igaz, nem hosszú ideje és nem jelentős mértékben, viszont az árfolyam jelenleg is csökken.

A múlt heti spekuláció - amely szerint a görög átstrukturálását már a hétvégén bejelentik - ismét alaptalannak bizonyult. Az európai döntéshozóknak egyelőre nem állhat érdekükben az átstrukturálás gyors levezénylése az európai mentőmechanizmusok véglegesítése előtt, valamint a bankrendszer számára is fontos lehet a 2013 előtti időszak, hogy megszilárdíthassák tőkeellátottságukat.

A Raiffeisen elemzői szerint az árfolyam számra továbbra is a szürke csatornával jelölt csökkenő trend van érvényben, amelyben a következő hónapban az áprilisi mélypontok megdöntése után akár a 260-as szint is célkeresztbe kerülhet a Raiffeisen elemzői szerint.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A svájci frankért most 206,10 forintot adnak, tegnap 206,51 forinton zárt az alpesi deviza. A mai legrosszabb árfolyam 207,62 forint volt, az átlag viszont 206,66 és az ár pillanatnyilag csökken.

záróár Raiffeisen svájci frank euró árfolyam elemző
Kapcsolódó cikkek