Pénz- és tőkepiac

Csütörtökön elmacskásodott az S&P

A Dow Jones a 115. születésnapját ünnepelte és a Wall Street már a második napja emelkedik az energia-, az áru- és a technológiai szektor vezetésével.

Szerző: Tradenet Global

Az európai és ázsiai tőzsdék változó mozgásának és a vártnál rosszabb adatoknak köszönhetően a részvények oldalaztak a kereskedési nap első felében. A munkanélküliségi fronton 424 ezer új munkanélkülit jegyeztek a múlt héten, ami nem csak 10 ezerrel több a megelőző adathoz képest, de a 400 ezres várakozásokat is jelentősen felülmúlta. Ez az ugrás azt mutatja, hogy a gazdasági növekedésnek nincs még pozitív kihatása a munkaerőpiacra.

Az NTAP közel +7%-ot emelkedett, miután az adattároló cég bátorító pénzügyi jelentést és jó előrejelzést adott ki az év további részére. Az óra-ékszeres Tiffanies (TIF $76.04) +8.57%-ot ot növekedett azt követően, hogy a cég negyedéves jelentése és a további kilátásai is felülmúlták az elemzők várakozásait.

A cég azt mondta, hogy nem csökkent jelentősen a forgalma a gyémánt és a nemesfémek árának növekedéséből adódó áremelés miatt. A március 11-ei földrengésnek köszönhetően az eladások -16%-al csökkentek Japánban a vevők áprilisi visszatéréséig, amikor az eladások +6%-al növekedtek. A kiskereskedői szektorban, a ruházati óriás Guess (GES $44.57) részvényei +11.1%-kal szárnyaltak fel egy erős jelentésnek köszönhetően, amik felülmúlták az elemzők előrejelzéseit.

Péntek: Az amerikai vásárlók erejét próbára fogja tenni a személyi jövedelmi és fogyasztási adat, ami pénteken, kereskedés előtt fog kijönni. A kereskedelmi forgalom csökkenésére lehet számítani a hétfői miatti hosszú hétvégének köszönhetően. Az MRVL a figyelem középpontjába fog kerülni, miután a +8.86%-ot növekedett csütörtökön, a kereskedési nap vége felé. Jóllehet a cég 1 centtel alulmúlta az elemzők számításait, viszont a második negyedévesre szóló kilátásai jobbak lettek.

S&P500 (SPY)

Csütörtökön elmacskásodott az index - keveset kereskedtek kevés lelkesedéssel. Az index az 50 napos mozgóátlagon állt meg. Most át kellene, hogy törje a 20 napos mozgóátlagot a 133.54 ponton, hogy azt jelezze a kereskedők felé, hogy visszatér az emelkedő trend a közeljövőben.

Dow Jones munkanélküiség gyémánt spy ékszer kereskedelmi forgalom
Kapcsolódó cikkek