Pénz- és tőkepiac

Hatalmas magánnyugdíj-vagyont utalt az államkasszába az OTP

Határidőre átadta átlépő tagjainak vagyonát az Államadósság Kezelő Központnak az OTP Magánnyugdíjpénztár - áll a szolgáltató közleményében. A vagyon 685 milliárd forintra rúg.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár 2011. június 8-án maradéktalanul és problémamentesen átadta a társadalombiztosítási rendszerbe átlépett tagok vagyonát az Államadósság Kezelő Központnak - olvasható a szolgáltató közleményében.

Az ország legnagyobb bankjának nyugyugdíjpénztára által átadott piaci értéke a 2011. május 31-i árfolyamon számolva 685 milliárd forint volt. A vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a nyugdíjpénztár július 20-ig visszaigényli az Alaptól a tagoknak visszafizetendő összeget.

Ezt követően, az augusztus 31-i határidőig minden volt nyugdíjpénztári tagnak eljuttatja az őt megillető kifizetést, illetve az elszámolásról szóló levelet. Volt tagjaink július 15-étől honlapunkon tudnak tájékozódni az őket illető tagi kifizetések mértékéről - írja az OTP.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár több mint 18 ezer tagjának mintegy 40 milliárd forintos megtakarítását viszi tovább a jövőben.

A vonatkozókormányrendelet szerint június 12-ig kell a teljes vagyonnak átkerülnie az államhoz. A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaphoz kerülő magán-nyugdíjpénztári vagyonból a tagok reálhozamának visszautalását július 20-tól kezdi meg a központ a pénztáraknak.

OTP adósságcsökkentő alap magánnyugdíj vagyonátadás nyugdíjreform pénztár
Kapcsolódó cikkek