Pénz- és tőkepiac

Átlag 80 ezres reálhozamot fizet az Allianz - És a többiek?

A visszalépő tagjai számára az ING Nyugdíjpénztár 49 milliárd forintnyi reálhozamot és 5,6 milliárd forint tagdíj-kiegészítést fizet. A tagok átlagosan 132 885 forint reálhozamot kapnak. Az OTP legutóbbi közleménye szerint a tagjai átlagosan 65 ezer forint reálhozamra számíthatnak.

A visszalépő tagjai számára az ING Nyugdíjpénztár 49 milliárd forintnyi reálhozamot és 5,6 milliárd forint tagdíj-kiegészítést fizet. A tagok átlagosan 132 885 forint reálhozamot kapnak. Az ING Nyugdíjpénztárból összesen 503 073-an léptek vissza az állami rendszerbe. Közülük 399 546-an végig az ING-nél voltak tagok, míg 103 527-en más pénztáraktól átlépve csatlakoztak. A visszalépők közül 412 820-an, azaz a teljes tagság 82 százaléka kap reálhozamot. Két ütemben intézik a kifizetéseket. Ma kezdődik az első ütem mintegy 42 milliárd forint kiutalásával, és a teljes folyamat várhatóan augusztus 15-ig lezárul.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár korábbi közleménye szerint a tb-be átlépő tagjainak több mint 85 százaléka jogosult valamilyen összegre. A pénztár 2011. augusztus elsejével kezdi meg tömegesen utalni a tagi kifizetéseket, miután azt visszaigényelte az Államadósság Kezelő Központtól.

„Átlépő tagjaink több mint 85 százaléka számolhat a hozamgarantált tőke feletti összeg folyósítására. A tagi kifizetés átlagos mértéke több mint 65.000 forint”- mondta el Nagy Csaba, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

„A jogszabályi határidők figyelembevételével pénztárunk az első között, július 21-én indította el banki és a postai úton a reálhozam kifizetéseket, az utolsó kifizetésre július 29-én kerül majd sor. A banki átutalások esetén várhatóan a kifizetéstől számított 1 nap alatt, postai kézbesítés esetén a módosított MNB-rendelet alapján legkésőbb 20 napon belül jutnak hozzá ügyfeleink az őket megillető összeghez” – közölte az Allianz.

Az Allianz Magánnyugdíjpénztár visszalépő tagjainak 83 százaléka rendelkezik pozitív reálhozammal, vagyis ennyien kapnak kifizetést, amelyek átlagos összege 80 000 forint. A reálhozam mértékét alapvetően a teljes tagsági időtartam alatt elért hozamok határozzák meg, amelyeket azonban jelentősen befolyásolt az ügyfelek döntése, a választott portfólió. A kifizetések pontos összegéről az augusztus első hetében kiküldésre kerülő részletes elszámolási értesítővel fogjuk tájékoztatni ügyfeleinket – teszik hozzá.

nyugdíjkassza OTP reálhozam ING visszalépés tb
Kapcsolódó cikkek