Pénz- és tőkepiac

Bizalmatlanok a befektetők, az alumínium óriás nem segített

Hónapok óta az egyik legcsendesebb napját zárta tegnap a Wall Street, változó teljesítménnyel és hangulatban. A befektetők vásárló kedvét nem tüzelte az a tény, hogy a szlovák kormány nélkül egyelőre csúszhat az európai pénzügyi támogatás megindítása.

Szerző: Tradenet Global

A piaczárást követően derült ki ugyanis, hogy a Szlovák parlament nem szavazta meg a törvényjavaslatot a regionális alap megteremtéséhez. A többi 16 ország már elfogadta a tervezetet, de ebben az esetben az összes ország egyhangú véleményére és támogatására lenne szükség. Ahhoz, hogy megkerüljék a szlovák kormány döntését, és ezáltal orvosolják a bajba jutott országok problémáit, sajnos hosszabb időre lesz szükség.

A befektetők attól tartanak, hogy ez a döntés csődbe sodorhatja Görögországot, mely egyben az egész régió pénzügyi intézményeire is negatív hatással lesz. A hétfői jelentős növekedést követően, a tegnapi nap csendesen telt. A tech szektor révén, egyedül a Nasdaq-nak sikerült emelkedni 0.66 százalékkal.

Szerda: a zárást követően, az Alcoa alumínium ipari óriás tett közzé nem túl szép jelentést, az előzetes várakozásokhoz képest a bevételi eredmények 30 %-on túl csökkentek. A rossz eredmények hatására a részvények 5.34 %-os csökkenést szenvedtek el. A nyitás előtt a Pepsico (PEP) tesz közzé jelentést, 17,8 milliárd dolláros kereskedési volumen mellett, az egy részvényre jutó bevétel várhatóan 1.30 dollár. A figyelem középpontjában a Walmart (WMT) kerülhet még, ahol is a részvények éves megbeszélését tartják ma.

S&P500 (SPY)

Az elmúlt időszakban hasonló mozgásokat láthattunk, mint 2007-2009 között, amikor a medve piac közepette jelentős emelkedő időszakok is előfordultak (ezt úgy is hívhatjuk, rali a medvepiacon). Az index 50-es mozgóátlag felett zárt valamivel, de érződik, a befektetők nem bíznak annyira a piacban, amit az alacsonyabb kereskedési volumen jól példáz. Nem kizárt, az index (és a piac) vissza fog állni egy csökkenő pályára. Az első ellenállás 121,5-nál várható.

 

 

walmart befektető Görögország Szlovákia tradenet gyorsjelentés Alcoa
Kapcsolódó cikkek