Pénz- és tőkepiac

Tarolt az UNIQA

Az idén először rendezte meg a MoneyMoon pénzügyi tanácsadással foglalkozó cég a MoneyMoon Awards eseményt, amelyen a hazai biztosítók unit-linked eszközalapjait díjazta azok teljesítménye alapján.

A díjátadó „a piaci transzparencia mellett az intézményi szereplők márkaértékét és reputációját is erősíti, emellett a hazai pénzügyi kultúra fejlődése szempontjából is kulcsfontosságú” – állítja a MoneyMoon, amely rendszeressé kívánja tenni az eseményt. Sőt, a jövőben más pénzügyi termékeket, például befektetési alapokat is díjazna a társaság, hasonló szempontok alapján. Az életbiztosítók eszközalapjait 11 kategóriában értékelte a cég, emellett egy különdíjat is kiosztott a legjobbnak tartott vagyonkezelő számára. Az UNIQA szabályosan tarolt a rendezvényen.

Ázsiai részvényalapjával megszerezte a legjobb eurós unit-linked eszközalapnak járó díjat, likviditási alapja a pénzpiaci kategóriában győzedelmeskedett, emellett a globális, az ázsiai, a feltörekvő piaci és a kelet-európai részvényalapok között is az övé lett a pálma. Nem meglepő, hogy a legjobb hazai unit-linked vagyonkezelő címet is az UNIQA-s Kovács László vihette haza.

Két-két díjat nyert el a Generali és az Aviva. A legjobb forintalapú unit-linked eszközalap e társaság Top Investje lett, emellett a legjobb latin-amerikai részvény unit-linked eszközalap díját is a Generali vitte el az Eldoradóval. Az Aviva a kínai/indiai kategóriában győzött Maharadzsa nevű konstrukciójával, emellett az árupiaci alapok között győzedelmeskedett a Betakarítás nevűvel. A felsoroltakon kívül a CIG Pannónia kapott még egy elismerést az abszolút hozam kategóriában.

unit-linked Generali Moneymoon Uniqa Aviva alap árupiac
Kapcsolódó cikkek