Pénz- és tőkepiac

Kockáztassunk vagy kivárjunk ? - Dilemmák a BÉT-en

Emelkedéssel indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), de inkább az iránykeresés lesz a jellemző napközben.

Horváth Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta: a korábbi napokhoz hasonló, alacsony forgalomra lehet számítani pénteken is. Mint mondta, belföldön nem volt olyan hír, amely jelentősen hatással lenne az árfolyamok alakulására. A szakértő szerint kis mértékű emelkedéssel kezdődhet a kereskedés, de a nap végére az enyhe mínusz sem kizárt.

Emelkedéssel kezdhetik a kereskedést a vezető európai tőzsdeindexek is pénteken, mert megnőtt a befektetők érdeklődése a kockázatosabb papírok iránt azt követően, hogy az Európai Központi Bank hároméves refinanszírozási árverést tartott: ezen a piaci várakozásnál több kelt el.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 59,35 pontos, 0,31 százalékos csökkenéssel, 19.227,19 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

refinanszírozás BUX bét részvénypiac elemző
Kapcsolódó cikkek