A MetLife, Inc. – a világ vezető biztosítási programokat, életjáradék-szolgáltatásokat és munkáltatói juttatásokat kínáló társasága – lezárta az Aviva magyarországi leányvállalatának, az Aviva Életbiztosító Zrt.-nek a megvásárlását – adta hírül a Biztosítási Szemle internetes oldalán.

A tranzakciót 2012. január 30-án jelentették be, azóta beszerezték a szükséges felügyeleti és versenyhatósági engedélyeket.
„A MetLife huszonkét éve tevékenykedik Közép Európában és ez egy stratégiailag fontos régió számunkra” – mondta Michel Khalaf, a MetLife európai, közel-keleti és afrikai divíziójának elnöke, aki szerint az akvizíció nagyszerű növekedési lehetőséget kínál. Sikerült megerősíteni jelenlétüket a magyar piacon: az ügyfélállományon és a társaság termékeinek elérhetőségén keresztül a MetLife a nyolcadik legnagyobb életbiztosítóvá lép elő az élet- és balesetbiztosítási díjbevétel alapján. „Mi a folyamatos magyar növekedésbe fektettünk be” – mondta Michel Khalaf.

Eric Clurfain, a közép-európai régió vezetője hozzátette: „Az Aviva Életbiztosító akvizícióját kiváló lehetőségnek tartjuk. A két társaság egyesítése kitűnő lehetőséget teremt üzleti tevékenységünk további bővítésére”.

A magyar Aviva tavaly – a Mabisz adatai szerint – 21,1 milliárd forintos díjbevételt ért el, ezzel 4,8 százalékos részesedést szerzett a magyar életbiztosítási piacon.
További részletek a mai Világgazdaságban