Pénz- és tőkepiac

Áthárították az adót: Szinte teljesen eltűnt az ingyenes pénzfelvétel

Szinte teljesen eltűntek a piacról azok a bankszámlák, amelyek ingyenes készpénzfelvételt tettek lehetővé. Ahol megmaradt, ott is szigorú feltételek teljesülése esetén kínálják fel ezt a lehetőséget - számol be róla a hétfői Magyar Nemzet.

Január elsejétől az utalásokat, a csoportos megbízásokat, a bankkártyás vásárlásokat kétezrelékes, a bankautomatákból vagy pénztárakból felvett összegeket pedig háromezrelékes terheli. A bankok az új közterhet gyakorlatilag teljesen átruházzák az ügyfeleikre. Az áthárítások módszerei viszont pénzintézetenként változnak, ezért érdemes alaposan körülnézni a számlák és a bankok között, az internetes kalkulátorok erre ideális megoldást kínálnak - hívja fel a figyelmet a lap.

A legtöbben minden bizonnyal akkor érzik majd meg a szolgáltatások drágulását, amikor készpénzt vesznek fel a bankjegykiadó automatából. Tavaly még szinte minden pénzintézet kínált olyan számlákat, amelyeknél havi egy-két, esetleg több készpénzfelvétel is díjtalan volt. Ezeket az ajánlatokat januártól szinte kivétel nélkül eltörölték a pénzintézetek. Csupán az Erste, az OTP és a K&H egyes számlacsomagjainál maradt meg ritka kivételként a havi néhány alkalomra szóló ingyenes készpénzfelvétel, a többi bank - amennyiben lehetővé teszi - ezt kemény feltételekhez köti.

A másik leggyakrabban használt banki szolgáltatás, a kártyás fizetés ugyanakkor a jelek szerint nem lesz drágább, végül az MKB Bank kivételével az összes pénzintézet elállt ettől a szándékától - írja az újság.

MKB Bank OTP Erste bankkártyás fizetés tranzakciós adó K&H áthárítás pénzfelvétel bankok
Kapcsolódó cikkek